104 yıl önce düşmana geçit vermeyerek büyük bir destan yazan Mehmetçiğin aziz hatırası önünde bu yıl 5.’si gerçekleştirilen Turkcell Gelibolu Maratonu yine nefes kesti. 42 kilometrelik maraton, 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometrelik koşu ve 6 kilometrelik halk koşusu olmak üzere toplam 4 etaptan oluşan organizasyona yerli ve yabancı binlerce sporcu katıldı. Türkiye’nin ilk tematik maratonu olan Gelibolu Maratonu büyük ilgi ile koşuldu.

Çanakkale savaşlarının 100. Yılı olan 2015 yılında ilk kez düzenlenen ve bu yıl 5.’si gerçekleştirilen Turkcell Gelibolu Maratonu binlerce atletin katılımı ile koşuldu. 104 yıl önce düşmana geçit vermeyerek Çanakkale destanının yazıldığı Tarihi Gelibolu Yarımadasında bu yıl da sporcular Mehmetçiğin izinde koştu. 42 kilometrelik maraton, 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometrelik koşu ve 6 kilometrelik halk koşusu olmak üzere toplam 4 etaptan oluşan Turkcell Gelibolu Maratonu yine nefesleri kesti.  Geçtiğimiz yıllarda ‘Barış için koşuyorum’ sloganı ile gerçekleştirilen Maraton Bu yıl da ‘Adımlar Fidana Sloganı ile gerçekleştirildi.   4 yıldır katılımcılar adına dikilen fidanlarla oluşturulan 30 bin ağaçlık ormana, bu seneki maraton ile bu kez her katılımcı başına 10 fidan dikimi daha yapılacak.
Sporcular, Atletler ve halkın katılımı ile bu yıl 5.’si yapılan maratona Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü İsmail Özbayraktar,  Atletizm Federasyonunu Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Ulakçı , Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın katıldığı dev maraton heyecan dolu anlara sahne oldu. 15 farklı ülkeden binlerce sporcunun katıldığı organizasyon, her yaştan katılımcıya ev sahipliği yaptı. Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleşen ve bugüne kadar 20 binden fazla kişinin katıldığı etkinlikte; bu yıl da maraton, yarı maraton, 10 kilometre koşusu ve halk koşusunda dereceye giren sporculara törenle madalyaları verildi.
Dev maraton ile ilgili görüşlerini paylaşan ve böylesine önemli bir organizasyona isim sponsorluğu yapmaktan dolayı gurur duyduklarını söyleyen Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü İsmail Özbayraktar, "Gerçekten çok duygusal anlar yaşıyoruz. İnsanın tüyleri diken diken oluyor. Biz Turkcell olarak böyle bir maratonun isim sponsoru olduğumuz için çok mutluyuz. Turkcell Gelibolu Maratonu olarak her sene barış için koşuyoruz ama bu sene bir boyutu daha ekledik. 'Adımlar Fidana' diyoruz. Yani barış içinde, sevgiyle dolu, yeşil bir maratonu aslında gerçekleştiriyoruz. Her katılımcı için 10 fidan dikilecek. Toplamda 100 bin fidanı hedefliyoruz. İnşallah da maraton hatıra ormanımız da sevgiyle daha da büyüyecek" ifadelerini kullandı. Öte yandan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, sembolik olarak bölgeye bir anı ağacı dikerek, etkinlikte emeği geçen isimlere teşekkür etti.
 
Turkcell sponsorluğunda Çanakkale Tarihi Savaş Alanı’nda yapılan Gelibolu Maratonu’nda yine yüzlerce atletizm tutkunu bir aradaydı. Atletizm Milli Takımı’nın ana sponsoru Turkcell’in 2015’ten bu yana desteklediği Türkiye’nin ilk tematik maraton yarışı Gelibolu Maratonu’nda beşinci yıl geride kaldı. Maraton, yarı maraton ve 10K kategorilerinde yapılan yarışta yine yüzlerce atletizmsever yarıştı. Bu kategorilere katılmayanlar da halk koşusunda yarış atmosferini tattı. Maratonda erkekler birinciliğini 2:50:06’lık dereceyle Murat Kurtak alırken, kadınlarda Raziye Arabacı 3:52:36 ile birinci geldi. Yarı maratonda Ümit Er 1:19:58 koşarak ipi göğüslerken, kadınların birinciliğini Meryem Kılınç Gündoğdu 1:23:31 ile aldı. En yoğun katılımın olduğu 10K yarışında ise Ercan Savaşan 37:04 ile birinciliği alırken, Esra Sağlam da 43:46 ile kadınlar birinciliğine ulaştı.
Yarış bitiminde yapılan kupa seremonisiyle tamamlanan mücadelenin ardından ana kategori ve yaş grupları birincilerine ödülleri verildi.
 
Cuma Deren – Şerife Erdem