Disk Genel-İş Üyesi ve bir önceki dönem Şube Başkanının istifa kararını duyurması üzerine, sendikacı yol arkadaşları, ilginç bir yoruma imza attı;
BAĞIRA BAĞIRA DEDİ;
“BEN GİDİYORUM..!”
DİSK Genel –İş Üyeliğinden, e-devlet üzerinden istifasını verdiği öğrenilen, bir önceki Dönem Sendika Şube başkanı  Erdinç Uslan, bir süre önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları ile de dikkat çekmişti.
DİSK denince akla düşen, Çanakkaleli duayen sendikacı Uslan, Geçen 1 Ekim tarihinde, düşündürücü şu çıkışa imza atmıştı;
 “Gelirse Ekim’e kadar, gelmezseeeeee…. Asdfgjssjxjdejdns.”
14 Nisan 2019’ da,  Başkanlığını yaptığı Sendika için yeniden göreve talip olan Uslan, seçimi kaybetmiş, Sendika Başkanlığına CHP’ li Çanakkale Belediyesi çalışanı Metin Ceylan seçilmişti.
 İstifa sürecine ise, bu seçimin yaşanılanlarının yol açtığı ileri sürüldü.
Çanakkale kamuoyunda yankı uyandıran Uslan ‘ın istifası için gelen yorumlar hayli dikkat çekti.
Sendika Başkanlığı için gerçekleşen son seçimin bazı perde arkası yaşanılanlarının, istifa sürecine yol açtığını dile getiren Sendika mensuplarının dillendirdiği yorumun ise şu olduğu öğrenildi;
“Çevrilen entrika,  Uslan’ a sökmedi.  Asıl ‘uslan’ ması gerekenler ortada…”
---------------------------------------
PAYLAŞIMLARI ÇOK OKKALIYDI,
SON HAMLESİ İSTİFA OLDU…
--------------------------------------
DİSK Genel-İş’ in bir önceki dönem Şube Başkanı Erdinç Uslan, e-devlet üzerinden verdiği istifasıyla, şehirde gündem oldu..
Geçen 14 Nisan’ da, mevcut görevine devam etmek için yenden aday olan ancak sandıkta kalan Erdinç Uslan, bir süredir sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çekiyordu.
“İSTİFA SİNYALİNİ, HANİDİR VERİYORDU..”
Kamuoyunun da dikkatinden kaçmayan Paylaşımları, Uslan’ ın istifa kararına uzun zaman önce aldığı yönünde algıya neden oldu.
Uslan’ ın kişisel sosyal medya hesabından bir süredir yaptığı imalı paylaşımlarının, İstifaya ilişkin sinyaller olduğunu savunan takipçileri ve sendika mensubu yol arkadaşları, dikkat çeken yorumlara imza attı.
Sendika Başkanlığı için gerçekleşen son seçimin bazı perde arkası yaşanılanlarının, istifa sürecine yol açtığını dile getiren Sendika mensuplarının dillendirdiği söylemleri ise şu oldu; “Çevrilen entrika,  Uslan’ a sökmedi.  Asıl ‘uslan’ ması gerekenler ortada…”
 
CHP’ li Çanakkale Belediyesi çalışanı Uslan, istifa kararını sosyal medya hesabından duyurdu. Paylaşımı bir anda, şehrin gündemine oturdu.
Uslan’ ın tartışma yaşatan istifası için duyurusu şu ifadelerle geldi;
“2001 yılından bu yana üyesi bulunduğum Disk Genel –İş Sendikası üyeliğimden an itibariyle İSTİFA ediyorum… Hayırlı olsun…”
ÖNCEKİ PALAŞIMLARI, DÜŞÜNDÜREN VE DÜŞÜNDÜRECEK TÜRDENDİ.
Bir önceki paylaşımında 3 Ekim’ de; “5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair kanun okunmalı herkise okutulmalı” çağrısı yapan Uslan, 1 Ekim’de ise; “Gelirse Ekim7e kadar, gelmezseeeee…. Astfgjssjdjxjdjijdns” diye yazmıştı.
Uslan geçen 25  Eylül’de ise; Erdinç kadar taş düşsün kafanıza, yarılmaz zaten kimseye. Hak Verilmez ALINIR. Utanmadan başka şeylerin arkasına sığınıyorsunuz” diye çıkışmıştı,.
21 Eylül’ de ise; “Birileri çıkıp KRA ÇIPLAK niye demiyor, her gün yeni bir gündemle meşgulüz. Anlamsız tepkiler, anlamız oluşumlar, anlamsız insanlar” vurgusu yapmıştı.
Uslan’ ın 19 Eylül tarihli paylaşımı da düşündüren türdendi.
Şöyle demişti; “Eleştirmeyi de eleştirilmeyi de iyi biliriz… İşini düz gün yapana saygı duyarız. Boş alflar boş insanların işidir.”
İstifa kararını alan ve şehrin gündemine oturan Ulan ayrıca, 11 Eylül tarihinde; Çok komiksiniz çok” vurgusu yapmış, öncesinde ise 10 Eylül’ de,”Bekara karı boşamak kolaydır diye bir laf var. Atıp tutup bir şey elde edemeyenler renginiz baştan beri SARI… sarı sendikacılık bu..” demişti.
6 Eylül ve öncesi palaşımları da hayli dikkat çekiciydi. Uslan 6 Eylül’ de;
Basın açıklaması komedi filmi tüm sinemalarda” vurgusu yapmış, 5 Eylül’ de ise paylaşımını eşu ifadeyle yapmıştı;  ”Vallahi ben sormuyorum. Arkadaşlar soruyor. Sendika ne iş yapar diye? 
-Lütfedilene eyvallah der, kendileri alamaz dedim ben de.”
Erdem Sürek