Ayvacık Kazdağ Grubu Köyleri İçme Suları Birliği yapılan isale hattı çalışmaları ve yapılacak olan çalışmalar hakkında basın açıklaması düzenledi.
İlk olarak 1998 yılında kurulan Ayvacık Kazdağ Grubu Köyleri İçme Suları Birliği artık 7 bine yakın vatandaşa hizmet veriyor. Bünyesinde birçok köyü bulunduran birlik, abone sayısını da yükseltiyor.
 
Ayvacık Kazdağ Grubu Köyleri İçme Suları Birliği Başkanı Fevki Özkan yaptığı açıklamada, “Ayvacık Kazdağ Grubu Köyleri İçme Suları Birliği’mizin 2018 yılında başlamış olan isale hattımızın 14 kilometrelik Ahmetçe, Demirci, Hüseyinfakı, Kayalar, Sazlı, Kozlu ve Büyükhusun bölümü tamamlanmış ve abonelerimizin hizmetine sunulmuştur. İkinci etap 33 kilometrelik Tartışık, Dibekli, Küçükhusun, Güzelköy, Yeniçam, Hasanobası mahallesi ve Arıklı köylerimizi kapsayan bölümü 2018 yılında ihale edilmiş, ancak bazı olumsuzluklar nedeni ile müteahhit işi bırakmıştır. Yapılmayan 8 km’lik bölümünün 2019 Ekim ayı içerisinde ihalesi yapılacaktır. Üçüncü etaptan 27 km’lik yapılmayan bölümü de 2020 yılı içinde tamamlanıp abonelerimizin hizmetine sunulacaktır.Proje çalışmasından bu yana emeği geçen, başta AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan olmak üzere, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’na, Çanakkale Valimiz Orhan Tavlı’ya, Çanakkale il özel idare genel sekreterliğine, Ayvacık İl Genel Meclis Üyesi Turan Tumay’a ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi arz ederiz” ifadelerini kullandı.
 
Haber merkezi