AK Parti’ li Belediye Meclis üyesi Av. Tülay Ömercioğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, Demokrasi şehitlerine duyarlılık gösterip, Troya festivali programını iptal eden CHP’ li belediye’ nin bu günkü konserine ilişkin dikkat çeken sözlerle çıkıştı.
AK Partili Av. Ömercioğlu, ‘Yalan yok, dün’ e kadar bekledim. Duyarlılık gösterirler, duyarlılıklarında samimi olurlar diye. Ne var ki, konser kararından vazgeçmediler” diye konuştu.
AK Partili Meclis üyesi Av. Ömercioğlu, FETÖ/PDY’ nin üniformalı hainlerince 15 Temmuz gecesi demokrasiye, Millet iradesine engel olunmak istendiğini, bu na karşın Türk milletinin, sağ, sol ayrımı yapmaksızın meydanlara çıktığını, üzerlerine ölüm kusan Savaş Uçakları ve Askeri Helikopterlere aldırmayıp, tankların ve namluların önüne geçtiğini anımsattı.
Demokrasi yolunda yüzlerce şehit verildiğini vurgulayan AK Partili Meclis üyesi Av. Ömercioğlu;
 “Şehitlerimize ve onların acılı ailelerine saygı gösterip, gazilerimize ve şifa bekleyen kahraman vatan evlatlarına karşı da duyarlılık örneği sergileyen Çanakkale Belediyesi,  söyleşi,  panel,  kültür ve sanat etkinliklerinin de içinde yer aldığı Troya Festivali programını iptal etmişti.  Nerede kaldı o duyarlılık. Festival iptal ediyorsun, neden Konser düzenliyorsun? Buna anlam vermekte zorlanıyorum” dedi.
AK Parti Belediye Meclis üyesi Av. Tülay Ömercioğlu; “Sayın Belediye Başkanı Gökhan, seçilinceye dek CHP’ liydi.
Seçildikten sonra tüm Çanakkale’ nin başkanı olmalıydı. Kendileri, Siyaset üstü duruma gelmeyip, Demokrasi nöbetlerine dahi iştirak etmedi, edemedi.
Sen, ben gözetmeyen Çanakkale halkı ile meydanlarda dahi buluşmayan Belediye başkanı, bu gün konserde mi boy gösterecek?” diye sordu.
Türkiye’ nin zor sürecinde, milyonların demokrasi nöbetlerinde katıldığını, bunlardan birinin de CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan’ ın, Genel başkanı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu hatırlatan AK Partili Meclis üyesi Av. Ömercioğlu;
“Millet iradesini, demokrasiyi  karanlığa mahkum etmek isteyenlere karşın, Milletin sağ, sol göz etmeksizin bir bütün olup demokrasiye sahip çıktığı o günlerde de ,  Meydana gelemeyenlerin hangi hakla sazlı sözlü konser kararı aldıklarına yanıt beklemek en doğal  haldir” dedi.
AK Partili Ömercioğlu; “Düne kadar belki duyarlılıkları devam eder diye düşünmüştük. Fakat olmadı. Merak ediyorum, Duyarlılık nerede kaldı?
Bizim ve Çanakkale halkının beklediği duyarlılık, Festival iptal etmek değildi elbet.  Acının pik yaptığı şu günlerde kim olsa eğlenceden vaz geçerdi elbet.
Kendi Genel Başkanının gösterdiği Demokrasiye karşı hassasiyeti, halkımız Çanakkale meydanlarında Belediye başkanlarının göstermesini beklerken, festival iptal ederken gösterdikleri duyarlılığı, bu gün  askıya alacaklarını da kimse tahmin dahi etmezdi” şeklinde konuştu.
FESTİVAL’E İPTAL KARARI ÇIKMIŞTI…
CHP’ li  Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 53’üncü Troia Festivali’nin iptal edildiğini, bu kararı  da düzenlediği basın toplantısı ile duyurmuştu.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen demokrasi savunucularına da duyarlılık örneği sergileyen Çanakkale Belediyesi,  daha önceden dünyaca ünlü sanatçılar Joan Baez ve Eleni Karaindrou’nun gelmekten vazgeçtiği bilinen Troia Festivali ile ilgili o kararı şöyle dile getirmişti;


“Ülkenin içinde bulunduğu bugünkü şartlarda da festival yapmanın anlamı olmadığını düşündük. Bunun tersi söylemler de oldu. Onlara da saygı duyuyorum ama burada sistematik bir konser veya sanat etkinliğini kaldıracak durumda olmadığımızı da gözledik. Çok taze bir olay daha. Bu durum, sanata ve kültüre, sosyal yaşama bir darbe olarak görülmemeli; aslına bakarsanız demokrasi yolunun, aydınlanmanın, ilericiliğin, barışın en önemli paydaşlarından biri de sanat ve sosyal yaşamımızın canlı olması gerektiğinin bilincindeyiz”
 “Canımız çok sıkkın”
CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Troya Festivali’nin iptali konusundaki açıklamaları ardından,  15 Temmuz darbe girişimine ilişkin düşüncelerini de dile getirmiş ve şöyle demişti;
“Maalesef böyle bir durum ile karşı karşıya kaldık. Gerçekten canımız çok sıkkın. Ama toplum hayatında maalesef böyle tatsızlıklar olabiliyor. Olmamalıydı, oldu. Ama bundan sonra olmaması için hep beraber el ele, bütün Türkiye insanları dikkatli bir biçimde kardeşlik, barış içinde ülkemizin gelişmesi, demokrasinin, özgürlüklerin yeniden pekişmesi için mücadele etmeye hazır olmalıyız. Biz hazırız, Çanakkale halkı hazır. Umuyorum ülkemizde tüm insanlarımız aynı duyguları paylaşıyordur”
 


Kaynak: Haber Merkezi