Yürütücülüğünü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu tarafından üstlenen, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Özalp tarafından gerçekleştirilen Sualtı Günleri Projesi, 2019 yılı faaliyetleri tamamlandı.
Yürütücülüğü, Meslek Yüksekokulumuz Sualtı Teknolojisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Özalp tarafından gerçekleştirilen Sualtı Günleri Projesi, 2019 yılı faaliyetleri başarıyla tamamlandı. Halka katma değer ve sosyal gelişim hedefleriyle, adanın sahip olduğu deniz kültürün tanıtımı, balık faunasının ve mercan habitatlarının öneminin anlaşılması-korunması ve sualtı araştırmalarına ilişkin farkındalığın yükseltilmesi amacıyla Yürütücülüğünü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu tarafından üstlenen, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Özalp tarafından gerçekleştirilen Sualtı Günleri Projesi, 2019 yılı faaliyetleri tamamlandı.
Proje kapsamında Bozcada’da gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında  bilimsel sunum, Bozcaada faunası ve batıklar sualtı video gösterimleri ile özgün sualtı fotoğraf sergisi gerçekleştirildi. Batıklar ve Biyoçeşitlilik, Bozcaada canlı ekosistemleri temalı sunumlara ek olarak, yurt dışından katılarak destek veren Dr. Öğr. Üyesi Volkan Demir, Bozcaada'da bilimsel dalış faaliyetleri ve ülkemizdeki gelişimi ile ilgili bilgiler verdi.
Onur Konukları Projede Yer Aldı
Bu senenin onur konuklarından olan ve 1954 yılı "Sünger Dalgıçları" çalışmasıyla da bilinen ülkemiz sualtı fotoğrafçılığının öncüsü, ilk sualtı fotoğraf ve belgeselcilerden Merhum Mustafa Kapkın'ın oğlu  Ahmet Kapkın ve Sualtı Dünyası Marine Photo Dergisi Yazar Ekibinden  Benek Kapkın oldular.  Bununla birlikte ülkemiz sualtı camiasının gelişimine büyük emekler veren, ilk Sualtı Fotoğrafçı ve Belgeselcilerden biri olan Tacettin Sağlar, yurt dışındaki dalış tecrübeleri ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Sunum faaliyetlerine ek olarak, sürekli zamanlı olarak gerçekleştirilen ve tamamı Doç. Dr. Özalp'in sualtı fotoğraf arşivini ait olan Sualtı Fotoğraf Sergisi de 5 gün süreyle ada halkıyla paylaşılmıştır.
 
Şerife Erdem