Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig’de oynayan fakat istenilen sonucu elde edemeyerek bir alt lig olan Süper Amatör Lig’e düşen Çanakkale Dardanelspor,  yeni sezonda küllerinden doğmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz sezondan sadece iki futbolcusu kalan Dardanelspor’da takım oluşturma çalışmaları devam ediyor. Dardanelspor Tesislerinde haftanın beş günü yapılan çalışmalarda Futbolcular Teknik Heyetin kontrolünde yeni sezon için güc depolarken, hazırlık maçları ile de uyum sürecini aşmaya çalışıyorlar.
Yeni sezon ile ilgili bir değerlendirme yapan Teknik Direktör Fadıl Kurt,  “sezon hazırlıkları için Ağustos ayı sonunda çalışmalara başladık. Geçtiğimiz sezon BAL liginde mücadele eden kadrodan geriye kalan sadece iki futbolcumuz var. Mevcut bir İskelet kadro olmadığı için, yeni futbolcular bulup kadroya dahil etmemiz gerekiyordu. Gerek il içerisinden gerekse de il dışından davet ettiğimiz sporcular ile bir ön hazırlık dönemi geçirdik. Sıfırdan bir kadro oluşturmanın zorluğunu yaşıyoruz, ancak bir kaç mevki dışında bayağı bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Öncelik para demeyen, Dardanelspor imkanlarından yararlanıp futbolcu olma hayallerinde olan, 18-23 yaş aralığında futbolculardan oluşan bir kadro kurma gayreti içerisindeyiz” diyen başarılı çalıştırıcı Fadıl Kurt 

Altyapıdan Beslenerek Büyüyen Bir Dardanelspor Olacak” 

Teknik Direktör Fadıl Kurt, Dardanelspor’un güçlü bir altyapısı olduğuna da dikkat çekerek devam ettiği konuşmasında “Kulüp olarak bu yıl bir yapılanma sürecinde olacağız. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi altyapısı güçlü ve bu güçlü altyapıdan beslenerek büyüyen bir Dardanelspor yaratma hedefimiz var. 05-12 yaş aralığında ücretsiz futbol okulunu en kısa zamanda hayata geçireceğiz. 12-19 yaş aralığındaki lisanslı yarışmacı grubumuzu daha güçlü bir duruma getirmek için yerelden yetenekli oyuncuları kadromuza katmaya çalışıyoruz. Çanakkaleli çocuklarımız ve gençlerimiz gelip Dardanelspor tesis ve imkanlarından faydalansınlar.  Burada kendilerini geliştirebilecek her türlü imkan var. Dardanelspor hangi ligde olursa olsun futbol dünyasında önemli bir marka, bu çatı altında futbol oynamak Çanakkale deki her gencin hedefi olmalı diyen Kurt, Altyapimizdaki teknik kadroyu tamamen yeniledik, genç jenerasyon arkadaşlarımızı göreve getirdik” dedi.
“Dardanelspor Olarak En İyisini Yapacağız” diyen Başarılı teknik adam " Çok sayıda takımın şampiyonluk yarışı içinde olacağı zorlu bir sezon bizleri bekliyor. Kadro konusunda dezavantajlı gibi görünsek de Dardenelspor olarak en iyisini yapacağız bundan kimsenin şüphesi olmasın. Maçlarımızı 18 mart stadında oynayacağız. Hazırlık maçları sonunda kadromuzu belirlemiş olacağız.  2019-2020 sezonunda tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Centilmenligin unutulmadigi, güzelliklerin konuşulduğu bir sezon olmasını diliyorum" dedi
 Dardanelspor’un Hazırlık Maçları programı İlk Hazırlık maçı 21 Eylül 2019 Cumartesi Saat 18:00 de Ezinespor  ile Ezinede oynanacak. İkinci hazırlık maçı ise 28 Eylül 2019 Cumartesi Saat 15:00 de Balıkesir Bld. Spor ile   Dardanelspor Tesisleri nde oynanacak.  Üçüncü hazırlık maçı ise 29 Eylül 2019 Pazar Saat 14:00 de Bayırköy spor ile  Geliboluda  oynanacak. Son hazırlık maçı ise 06 Ekim 2019 Pazar Saat 15:00 de Edremit Bld. Spor  ile Dardanelspor Tesislerinde oynanacak.
 Dardanelspor tüm maçlarını her zaman olduğu gibi yine Çanakkale 18 Mart Stadyumunda oynayacak.
 
Cuma Deren