Çanakkaleli kadınların bir araya gelerek kurduğu Çanakkale Kırkyama ve El Sanatları Derneğine bağlı üye kadınların kırkyama tekniği ile ürettiği el emeği göz nuru eserler sergide yoğun ilgi gösterdi. Dernek üyelerinin yaptığı son çalışmaların sergilendiği ‘Pamuk İpliğinden Hayallerimiz’ sergisi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.  Önceki gün ÇTSO Çanakkale Evinde gerçekleştirilen serginin açılışına  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, dernek üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan Necla İlkay Özyörük, “Arkadaşlarımızın, deyim yerindeyse iğne ile kuyu kazarak hazırladıkları işlerimizi sizlerin görüşünüze sunduğumuz sergimize hoş geldiniz. Bizi yine yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Ülkenin ve Çanakkale’nin gündemi çok yoğun biliyorum. Ama başkanımız bu sergiyi açmazsa olmazdı. Bizi kırmadı geldi, çok teşekkür ediyorum” diyerek sözü Başkan Gökhan’a bıraktı.
 
 Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise kısa bir konuşma yaparak, “Gerçekten çok büyük bir emek var bu kırkyama sanatında. Başka alanlardaki sanatlar da emek var ama kırkyama apayrı bir şey. Hem el nuru hem göz nuru, hem parçalarının ahengi gerçekten çok büyük bir beceri ister diye düşünüyorum. Her zaman olduğu gibi bu sergiyi açmaktan çok keyif alıyoruz. Çünkü Çanakkale güzelleşiyor, Çanakkale’nin bu kırkyama işine gönül vermiş kadınları güzel şeyler üretiyorlar. Biz de zevkle izliyoruz. Herkesin eline sağlık. Ürünlerin devamını diliyoruz” şeklinde konuştu.   
 
Çanakkale Kırkyama ve El Sanatları Derneği üyelerinin yaptıkları çalışmaların yer aldığı sergiyi ilgi ile gezen Başkan Gökhan, çalışmalar hakkında bilgi aldı. El emeği göz nuru eserlerin yer aldığı sergi  18 Eylül  Çarşamba gününe kadar devam edecek.
 
Şerife Erdem