Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a Çanakkale’deki teşkilat mensuplarından destek yağdı.  Arınç’ın sözleri Çanakkale teşkilatından tepki görürken, Bülent Turan’a ise destek yağdı. Özellikle sosyal medya hesabından yapılan çok sayıda paylaşımla, Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve partiye gönül veren çok sayıda vatandaş Turan’a destek çıktı.
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın Ahmet Türk ile ilgili açıklamasına Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın  geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği Muhtarlar Toplatısında sert tepki göstermişti. Turanın bu sözlerine karşılık Bülent Arınç da cevap vererek “……………” sözlerini kullanmıştı. Arınç’ın bu sözleri üzerine Çanakkale AK Parti teşkilatları sosyal medya üzerinde Bülent Turan’a destek mesajı yağdırdı.
Sosyal Medya üzerinden destek veren ilk isim ise AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu oldu. İskenderoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında “Destek mesajı yayınlayan Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, sürece değinerek yaptığı açıklamada “Sabahtan beri sosyal medyaya bakacak vaktim olmayınca gördüm ki bayağı ortalık karışmış. Öncelikle hissettiğimi soran kardeşlerime cevabım, bilsinler ki üzüldüm. Bizim gibi inandığı değerler, inanmış ve adanmış hayatların dava bilinci ile siyaset yaptığı partilerde kıymetlilerimiz vardır. Bu davanın Abi ve Ablaları; yıllardır inandıkları davanın peşinde yol yürürler ,gençleri yetiştirirler. Bizim davamızın duayenlerinden biridir sayın Bülent Arınç. Birçok kardeşimiz gibi onun yaptıklarını izleyerek ,hatipliğini ,inanmışlığını örnek alarak öğrendik değerlerimizi. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı sayın Arınç ve benim de içinde bulunduğum bir grup bu açıklamayı doğru bulmadık. Her zaman söylüyoruz ki terörle arasına mesafe koyamayan ,teröristte terörist diyemeyen, halkın oylarının seçilmişliğini unutup, Kandil’den atanan eş başkanlık sistemine onay veren ,Web sitelerinden Türk Bayrağını kaldıran, şehit ailelerini işten çıkartıp teröristleri işe alan, teröristler için sağlık evi açan Belediye Başkanlarının yerine, geçici bir süreyle kayyım atamasına karar veren devletimiz haklıdır bana göre. Aldığımız görevler itibariyle yaptığımız açıklamalar Partimizi bağladığı için daha dikkatli olmaya çalışıyoruz. Sonra 2 saatlik bir toplantıdan 2 kelimeniz alınıyor ve yalan yanlış anlaşılıyor her şey” dedi.  
“Söylenenler Tüm Dava Arkadaşlarımızı Kırmıştır”
İskenderoğlu açıklamasının devamında Bülent Arınç’ın söylediği lafların Çanakkale teşkilatlarını kırdığını dile getirerek “Esas kötü olan sayın Bülent Arınç’ın bugünkü açıklamaları bence. Eleştirile biliriz, yanlış konuşmuş olabiliriz, herkes gibi düşünmüyor da olabiliriz. Ama bu davanın içinde büyümüş, konuşurken bile size “Abimiz” demeyi, saygıyı hiç bırakmamış yol arkadaşım sayın Bülent Turan’a söylenilenler Çanakkale’deki tüm dava arkadaşlarımızı kırmıştır. Benim her fırsatta dile getirmekten gurur duyduğum, dava arkadaşım, kardeşim Bülent Turan ,Çanakkale için hem büyük bir değer hem de büyük bir şanstır. Yaklaşık 4 yıldır Ankara’daki görevim dolayısıyla Genel Merkezde ,son 1 yılında daha yoğun mesaimiz ile birlikte milletvekili olarak Çanakkale için çalışma şansına sahip olduğum Bülent Turan ‘ı öyle kolay kolay Çanakkale’den hiçbir yere göndermeyiz.
Kişisel ilişkilerini bile Çanakkale için seferber eden, gece gündüz çocuklarını, ailesini görmeden ,durmak dinlenmek bilmeden Türkiye için, Çanakkale için çalışan değerli kardeşimi Çanakkaleli hemşerilerim de benim kadar sevgi ve saygı ile takdir ediyorlar. Bunların konuşuluyor bile olması bizi çok üzüyor .Bizim ,kıymetli kardeşim Bülent Turan ile memleketimiz için yapacak çok daha güzel hizmetlerimiz var ve polemiğe ayıracak vaktimiz yok. Yerimiz ve duruşumuz bellidir. AK Parti Ailesi olarak birlik ve beraberlik içerisinde yola devam diyoruz” ifadelerini Kullandı
Çanakkale’deki Her Köyünde ve İlçesinde Emeği Var
Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Siyaset zor zanaattır. Gece gündüz çalışırsın. Şehrine ülkene hizmet etmek için, çoğu zaman işini, aileni , senin için en değerli şeyleri ihmal edersin ama yine de kimseye yaranamazsın. Çanakkale'mizin neredeyse her ilçesinde her köyünde emeği olan ; Çanakkale'ye gelen her bir hükümet yatırımında çok büyük katkısı olan yol arkadaşım, dava arkadaşım sayın Bülent Turan'a teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.
Medar-ı İftiharımızdır Yanındayız
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ise; “Devletimizin aldığı bir kararı beğenmeyerek yanlış ve anlamsız bir çıkış yapan, ardından kendisine söz söyledi diye Sayın Grup başkanvekilimizi hedef alan Bülent Arınç'ın bu açıklamalarını doğru bulmuyor, Çanakkale’miz ve ülkemiz için gece gündüz demeden var gücüyle çalışan grup başkanvekilimizin yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz. Ayrıca Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan Bey medar-ı iftiharımızdır. Çanakkale’ye Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarının gelmesini sağlamış, izinden gittiğimiz, yol yürümekten gurur duyduğumuz siyasi büyüğümüzdür” açıklamasında bulundu.
Her Zaman Yanındayız
Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Üstün; “Sayın Grup Başkanvekilimiz, Milletvekilimiz Bülent Turan, çalışkanlığıyla, destekleriyle Çanakkale’ye yapılan yatırımlar ile halkımızın gönlünde ayrı bir yere sahiptir. Her kelamında doğruyu dile getirirken, siyasi duruşuyla hep örnek olmuş bir politikacıdır. Siyasi ahlakını kendime rol model aldığım kıymetli başkanımdır. Karşısında nefsiyle hareket eden kişiler olsa da en gerekli cevabı her zaman vermiştir. Bülent Arınç’ın yaptığı itibar suikastine karşı dik duruşunuzu takdir ediyorum. Her zaman yanınızda yol yürümekten gurur duyuyorum” yorumunu yaptı.
 Çanakkale’nin Yeniden Dirilişin Lideridir
 Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Bir lafa bakarım laf mı diye birde adama bakarım adam mı diye. Unutulan Çanakkale’yi şahlandıran ve kişi başına düşen en fazla yatırımı alan il olan Çanakkale’nin yeniden diriliş lideridir başkanımız” paylaşımında bulundu.
 
Şerife Erdem