İskele meydanındaki demokrasi nöbetinde konuşan vekil Turan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a seslenerek; "İçim kan ağlıyor. Bazı illerle görüşüyorum. CHP’li, MHP’li, AK Parti’li belediye başkanları hepsi meydanlara geliyor.
MHP burada. Bu şehrin belediye başkanının da buraya gelmesi lazım. Bu bir parti meselesi değil" dedi.
Milletvekili Av. Turan, “Bizim için 15 Temmuz asla 18 Marttan, 19 Mayıstan, 23 Nisandan, 29 Ekimden farklı değildir” diyerek demokrasi meydanındaki Çanakkale halkına şöyle konuştu;
“Devletimize zeval gelmesin, milletimizin sırtı yere gelmesin diye buralardayız. 15 Temmuz gecesi,  bir grup terörist, yani askerimizin elbisesini kullanan terörist, başka ülkelerden aldığı talimatla, FETÖnün, Pensilvanyanın talimatıyla, bu ülkeye bir ayar vermeye kalktı.
Bu ülkenin farklı ülkelere boyun eğeceğini zanneden bu malum örgüt sokağa çıkıp, tankla, topla üzerimize yürüdü. Ancak hepinizin bildiği gibi Başkomutanımız ‘sokağa çıkın dedi, bir an düşünmeden bu meydanlara beraber geldik”
Üniformalı teröristlerin 15 Temmuz gecesi,  Millet iradesine karşı durduğunu anlatan Vekil Turan;
 “Bu ülkeye bir ayar vermeye kalkışılan o gece, üniformalı teröristlerin harekete geçtiği dakikalarda, Aynı saatlerde sayın Devlet Bahçeli Başbakanımızı aradı ‘ben devletin yanındayım dedi.
Aynı şekilde diğer siyasi partilerimiz ‘bizler de buradayız dediler. Bütün oyunları bozdu. 100 yıllık şu güzel ülkemizde, Çanakkalemizde kime karşı savaşmışsak, adeta yek vücut olduk, omuz omuza olduk, aynı savaşı tekrar verdik.” dedi.
Siyasi partiler olarak seçimlerde demokratik kurallar çerçevesinde atışabileceklerine dikkat çeken AK parti Grup başkan vekili Av. Turan;
 “Ancak demokratik konular içerisinde bunu yaparız. Biz siyasi partiler çekişiriz, ancak bunu milli egemenliğe halel gelmeden yaparız”  sözleri karşısında büyük alkış aldı.
Diğer illerdeki “demokrasi nöbetleri” ile Çanakkaledeki durum arasındaki farka değinen ve dikkat çeken sözlerle bir çağrıda bulunan Milletvekili Av. Turan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bizim için bu meydanlar bir turnusol kağıdı oldu. İçim kan ağlıyor. Bazı illerle görüşüyorum. CHPli, MHPli, AK Partili belediye başkanları hepsi meydanlara geliyor.MHP burada. İstiyorum bu şehrin belediye başkanının da buraya gelmesi lazım. Bu bir parti meselesi değil. Tatlı su demokratlığı ucuz iştir. Zaten normal zamanda, risk ve tehdit yokken herkes demokrat. Gel bakalım zor zamanda demokrat ol. Er meydanında demokrat ol. Askerin tankı çıkmış meydana, hangi ülkenin talimatı olduğu belli. FETÖ çıkmış buralara, kimin nereye gideceği belli değil. Gelin bakalım. Bu şehrin 4 vekili var. Neredesiniz? Zor zamanda burada olacaksınız. Kolay zamanda değil.”
AK Parti Çanakkale milletvekili Av. Bülent Turan, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ ın “eve dönün” çağrısına dek , Milletin asla eve dönmeyerek,  nöbete devam izleniminin de ayrı bir guru kayınğı olduğunu söyledi.
 


Kaynak: Haber Merkezi