SLOGANA DÖNÜŞEN SÖYLEM ŞU OLDU;
“ÇANAKKALE, EVLADINI KURBAN VERMEZ..”

İktidar kurmayı Turan, isim vermeden; “Ancak camiamızın belki en büyük sorunu ‘karşı mahalleye’ yaranma çabası.” İfadelerini kullanmıştı.
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç’ ın, HDP’ li Ahmet Türk ile ilgili sözlerine ateş püsküren, buna rağmen nazik üslup kullandığı gözlenen AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan;
“Dün çıkmış bir ağabeyimiz, yok Ahmet Türk'ün terörle ilgisi yokmuş. Hadi oradan yahu.” demişti.
Turan’ ın bu çıkışına, katıldığı TV programında karşılık veren YİK üyesi Arınç, tehditkar ifadeler kullanmıştı. 
SEN MİSİN HAD BİLDİREN… ÇANAKKALE MERKEZ SAĞI SES VERDİ…
“HEPİMİZ, TURAN’IN YANINDAYIZ…!”
Sosyal medyada, çığ gibi büyüyen paylaşımlarda, “Çanakkale evladını kurban vermez, verdirmez.” vurgusu yapan isimler ‘binlerce’ tabiri ile dile gelirken,  o binlerden birinin, altına imzasını da atarak yazıya döktüğü ifadeleri çok dikkat çekiciydi.
90’ yı yılların iktidar partisinde siyaset yapmış, adı gibi sözü de ‘pek tok’ Metin Ertok, büyük harflerle şöyle dedi;
“DEDİK YA; ÇANAKKALELİLER KENDİ EVLADINI, DEDESİ ŞEHİT KUBİLAY’ IN KATİLİ, KOZMİK ODA HAİNİ, PKK SEVİCİSİNE KURBAN VERMEZ…”
-------------------------------
ÇANAKKALE SAĞ SİYASETİ, TURAN’A SAHİP ÇIKTI;
“YANINDAYIZ, KURBAN VERMEYİZ…”
---------------------------------
Eleştiriye gelen yanıt, Çanakkale Merkez Sağ siyasetinde birliktelik yaşattı. ‘Turan’ ın yanındayız, kurban vermeyiz’ sloganı yarattı.  
AK Parti Kurmayı Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç’ ın, HDP’ li Ahmet Türk ile ilgili sözlerine ateş püskürünce gelen yanıt, Merkez Sağ’da, ‘Turan’ın yanındayız” seferberliği başlattı.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, nazik bir üslup kullanıp, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç’ ın, HDP’ li Ahmet Türk ile ilgili sözlerine değerlendirmede bulunmuş; “Dün çıkmış bir ağabeyimiz, yok Ahmet Türk'ün terörle ilgisi yokmuş. Hadi oradan yahu.” demişti.
YİK üyesi Arınç ise, katıldığı bir TV programında, kendisini eleştiren Turan’a yüklenmiş, tehditkar ifadelerle karşılık vermişti.
Turan’ ın tepkisine neden, Arınç’ ın HDP’ li Ahmet Türk’ le ilgili değerlendirmesi, Arınç’ ın katılıdğı TV programında, detaylı şu sözlerle  bir daha gelmişti.
YİK üyesi Arnıç, katıldığı TV programında bu konuda şunları söylemişti;
“Ben yıllardan beri tanıyorum. Kandil’le HDP ile ilişkisi olduğunu, ama terör ve şiddete karşı olduğunu ifade ettim. Görevden alınmıştır. Alabilir. İdari bir tedbirdir. Eğer Teftiş Kurulu’nun bir raporu varsa savcılıkların açmış olduğu davalarda varsa bunları kamuoyuna ilan etsinler. Aynı zamanda da mahkeme kararıyla görevden almayı uygulasınlar. Yoksa aksi takdirde bazılarının algısı o noktaya gelir ki kurt kuzuyu yemeye niyetlenmiş, suyun başında da olsa suyumu bulandırdın diyor, diyebilirler.”
‘LİDERİMİZİ KIRMIŞ, KİMİN UMURUNDA!!’
AK Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale milletvekili Av. Turan, isim vermedi, ancak attığı tweet’ teki ifadeleri, sözlerinin kime olduğunu der gibiydi.
Turan, “Bizim gibi düşünmeyenleri anlamaya çalışmak bir erdemdir ve asla kaybedilmemelidir. Ancak camiamızın belki en büyük sorunu ‘karşı mahalleye’ yaranma çabası. İki alkış alacağım diye gereksiz bu adım siyasi hatıralarımızı gölgelemiş, dostlarımızı/liderimizi kırmış kimin umurunda!!” dyerek, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
TURAN’A SAHİP ÇIKMA SEFERBERİLĞİ..
YİK üyesi Bülent Arınç’ ın bu son açıklamaları, Çanakkale siyaset kamuoyunda Merkez sağ birlikteliği yaşattı. Sosyal medya hesaplarından İktidar kurmayı Av. Turan’a destek mesajları atan ve sayıları ‘binlerce’ diyerek telaffuz edilen o destek mesajlarından, belki de en dikkat çekeni, 90’ lı yılların iktidar partisinde siyaset yapmış isme aitti.
Çanakkale siyaset kamuoyunun, 90’ yı yılların iktidar partisinde siyaset yapmış, “adı gibi sözü de ‘pek tok’ “ diye tanımladığı isimlerden Metin Ertok, Turan’a sahip çıkan binlerce paylaşımdan, belki de en dikkat çekenine imza attı.
Sosyal medyadan, büyük harflerle değerlendirmede bulunan Ertok, şöyle yazdı;
“DEDİK YA; ÇANAKKALELİLER KENDİ EVLADINI, DEDESİ ŞEHİT KUBİLAY’ IN KATİLİ, KOZMİK ODA HAİNİ, PKK SEVİCİSİNE KURBAN VERMEZ.. HEPİMİZ TURUN’IN YANINDAYIZ..”

Erdem Sürek