Manşetinde; “DENİZ’ İN TESPİTİNİ DOĞRULAR GİBİ; ‘DERSİMLİLER SAHADA…!’ “ başlığını kullanan Gazeteniz VİTAMİN, haber spotunda;
“ Kent Konseyi’ nin  ‘Kültür ve Sanat Meclisi Bilgilendirme Genel Kurulu’ nda, kendisinin çevreci bir anne tarafından yetiştirildiği ve her türlü çevre karşıtı etkinlikte yer almaya hazır bulunduğunu ifade eden ve ‘Dersimliyim..’ vurgusunda bulunduğu öğrenilen bir ismin, Çanakkale’de siyaset kulislerinin ‘tartışılır’ gündem maddesine dönüştüğü öğrenildi.” İfadelerine yer vermişti.
AKSİ DEĞİL, VİTAMİN’İN AKTARDIĞI ‘DENİLENLER…’
YAZILI AÇIKLAMA DA NE ‘DENİLDİ..’
VİTAMİN; SİYASET KULİSLERİNDE KONUŞULANI YAZDI,
MECLİS; NÖBETE BAĞLADI…
 Açıklamada; “Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi toplantısına atıfta bulunularak ‘Dersimliler Sahada’ başlığıyla yapılan haber gerçekleri yansıtmayan ifadelerle doludur.” Savunmasında bulunuldu.
Açıklamada, dikkat çeken bir diğer savunma ise şu ifadelerle geçti;
“Kültür ve Sanat Meclisini haber yapmaktan uzak bir gazetenin; Halk Bahçesi'ndeki bir etkinliği tesadüfen görmüş ve toplantıya rastlayınca da merak ederek katılmış bir konuğun doğup büyüdü yerin adından hareketle Kaz Dağlarındaki Su ve Vicdan Nöbeti'ni karalama gayretini kabul etmiyor, çirkin ve maksatlı buluyoruz.”
-----------------------------------
 VİTAMİN, ‘TAM DA DENİLENİ’ KALEME ALDI…
MECLİS AÇIKLAMASINDA DA, ’DENİLENLER’ DOĞRULANDI…
---------------------------------------------
Gazeteniz VİTAMİN, geçen 10 Eylül  manşetinin spotunda;;  “Kent Konseyi’ nin  ‘Kültür ve Sanat Meclisi Bilgilendirme Genel Kurulu’ nda, kendisinin çevreci bir anne tarafından yetiştirildiği ve her türlü çevre karşıtı etkinlikte yer almaya hazır bulunduğunu ifade eden ve ‘Dersimliyim..’ vurgusunda bulunduğu öğrenilen bir ismin, Çanakkale’de siyaset kulislerinin ‘tartışılır’ gündem maddesine dönüştüğü öğrenildi.” İfadeleri ne yer vermişti.
Manşet haberin bir diğer spotu ise;”‘Kültür ve sanat Meclisi Bilgilendirme Genel Kurulu’nun bir katılımcısının İfadeleri, sokaktan hem yorum, hem de soru getirdi; ‘İL DIŞINDAN SIZMALAR  MI BAŞLADI..?’” şeklindeki antlımı içeriyordu.
VİTAMİN’ in 10 Eylül manşetinde ayrıca; ‘GÖZLEMLERE BAĞLI,  SES VERMİŞTİ…’ ara başlığı ile;
“Geçtiğimiz hafta dikkat çekici bir çıkışa imza atan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Deniz’ in ifadeleri tam da şöyle olmuştu; “Bugün Çanakkaleli insanların bir tanesi Kazdağı’nda çadır kurmuyor.
Dışarıdan gelen provokatörler orada eylem yapıyorlar.  Eylemi kime karşı yapıyorlar, ‘bize karşı yapıyorlar..’ ” diyen, Ticaret Borsası Meclis başkanı Abdullah Deniz’ in açıklamaları yer bulmuştu.
KENT KONSEYİ Kültür ve Sanat Meclisi imzalı açıklamada; VİTAMİN’ in manşet haberinde geçen;
“Önceki hafta başında,  Ticaret Borsası Meclisinde sesini yükselten ve dikkat çeken bir uyarıya imza atan Abdullah Deniz günler önce şöyle demişti; ‘Kirazlıyı Bilmeyen Konuşmasın, Provokatörlere Gereken Dersi Verelim’ “  bölüme ilişkin ise, herhangi bir değerlendirme getirilmediği gözlendi.
VİTAMİN, SOKAĞIN KONUŞTUĞUNU YAZDI.
Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi’nin yazılı açıklamasına neden VİTAMİN’ in manşetinde; ‘SOKAK, DÜN DE KONUŞTU…’ spotu altında;
“CHP’ li Çanakkale Belediyesi imzalı afişlerin, Tarih, Kültür ve Turizm Şehri Çanakkale’nin en bilindik noktalarında,  billboard’ lara yerleştirilmesine, sokağın tepkisi dün de geldi.
Çanakkale’nin Marka değerlerine zarar verecek şekilde algıya yol açtığı ileri sürülen afişler için bir çok Çanakkaleli; “Tanıtıma değil, kötü propagandaya en güzel örnek bu afişler, Çanakkale’nin Şanlı ismini, ‘Siyanürlü’ ye çıkardı” görüşünü savundu.” İfadeleri yer almıştı.
YAZILI AÇIKLAMA DA NE DENİLDİ..?
Kültür ve Sanat Meclisi Yürütme Kurulu’nun açıklamasında;
“Vitamin gazetesinin 10 Eylül 2019 tarihli sayısında Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi toplantısına atıfta bulunularak" Dersimliler Sahada" başlığıyla yapılan  haber gerçekleri yansıtmayan ifadelerle doludur.”  görüşü savunuldu.
Ardından ise; “Her paragrafına " Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi " diye başlayan yazıda amacın ne olduğunu anlamak için çok zeki falan olmaya gerek yok.
Bunca zamandır ses getiren birçok sanatsal etkinliğe imza atmış, bu yıl Halk Bahçesi'nde 'Sanat Sokağı' etkinliklerinin beşincisini düzenlemiş ve yerel sanatçılara kucak açmış, kentteki sanat ortamının bütününe yakını çatısı altında toplamayı başarmış Kültür ve Sanat Meclisini haber yapmaktan uzak bir gazetenin; Halk Bahçesi'ndeki bir etkinliği tesadüfen görmüş ve toplantıya rastlayınca da merak ederek katılmış bir konuğun doğup büyüdü yerin adından hareketle Kaz Dağlarındaki Su ve Vicdan Nöbeti'ni karalama gayretini kabul etmiyor, çirkin ve maksatlı buluyoruz.” denildi.
VİTAMİN’ in manşetineilişkin gelen açıklamada; “Kültür ve Sanat Meclisi, Çanakkale'de yaşayan ve sanatıyla var olma mücadelesi veren tüm kişi ve kurumlara eşit uzaklıkta, hepsini kucaklayıcı ve kapısı herkese açık bir çatı oluşumudur.
Sanatçılar herhangi bir konuda bir duyarlılık dile getirmek istediklerinde buna yardımcı olmak durumundadır. Bu nedenle bu yılki 'Sanat Sokağı 'etkinliği temalarından biri ' Kaz Dağları Hepimizin'dir.  Çanakkale'de yaşayan ve geleceğini, çocuklarının geleceğini Çanakkale'de gören herkes gibi sanatçılar da altın madeni işletmesinin havamıza, suyumuza ve topraklarımıza vereceği zararlardan tedirgindir. Bu düşüncelerini de renkler, sesler, hareketler, topraklar, boncuklar aracılığıyla dile getiriyorlar. Ancak bu konu Kültür ve Sanat Meclisinin toplantısında gündeme gelmediği gibi gazetenin iddia ettiği gibi herhangi bir ' eylem kararı' alınması da söz konusu değildir.” Şeklindeki ifadelerin  ise, VİTAMİN’ in manşet haber metninde yer bulan, şu bölüme ilişkin geldiği sanılıyor;
 -1 YIL SÜREYLE, ETKİNLİKLERE DEVAM KARARI… Kültür ve sanat meclisi Bilgilendirme Genel Kurulu’ nda, birde dikkat çeken karar çıktı. Bir yıl boyunca, Kirazlı Balabantepe bölgesinde, metalik maden karşıtı eylem ve söylemlerin desteklenip, dile getirilmesi konusunda, Meclis mensupları karar aldı. Ayrıca, Meclisin maden karşıtı projelere açık olduğu ve destekleyeceği yönünde de karar alındığı öğrenildi.-
‘DERSİMLİYİM’  VURGUSUNA…
Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi Yürütme Kurulu, yazılı açıklamasında; “Ayrıca ülkemizin herhangi bir yerinde ülkemizin, insanımızın geleceğini karartacak bir durum söz konusu olduğunda bizim Çanakkale'den buna karşı bir durum sergilememiz gibi ülkemizin her yerinden yurttaşların, sanatçıların, siyasetçilerin Kaz Dağları'ndaki çevre felaketine karşı desteğe gelmelerinde nasıl bir yanlış görülmüştür ki bu, Vitamin gazetesine manşet olmuştur?” şeklindeki soru dikkat çekti.
Yazılı açıklamanın son bölümünde ise; “Vitamin gazetesini bu tutumu nedeniyle kınıyor, Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisini kendi iftiralarına araç yaptığı için özür dilemeye davet ediyoruz. Bu yazının bir düzeltme yazısı olduğunu ve haberle aynı sayfada yayımlanması için takipçi olacağımızı bildiriyoruz.” İfadesi de yer buldu.
MAHKEME KARARI VARMIŞ GİBİ…
OYSA Kİ  VİTAMİN’ DEN,’ YÜRÜTME’ KURULUNA  YANIT HAKKI…
Kent Konseyi, Kültür ve Sanat Meclisi Yürütme Kurulu, ‘Tekzip’ kararı almış mahkeme gibi tavır sergileyip, kaleme alınan şu diliyle de dikkat çekti;
“Bu yazının bir düzeltme yazısı olduğunu ve haberle aynı sayfada yayımlanması için takipçi olacağımızı bildiriyoruz.”

Edem Sürek