Çevreci tepkinin odağındaki maden şirketine yönelik dillendirilen;
‘Kazdağlarını yok ediyor’ iddiasını, işletmenin bölgeye olan uzaklığı çürütmüştü…
 
MADEN ŞİRKETİNDEN ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRACAK KATKI GELDİ,
 
ADIMDAN HABERDAR OLAN ŞÖYLE DEDİ;
 
“‘KAZDAĞLARI’, İŞTE BÖYLE BAĞLANTILI…”
 
Bayramiç ve Merkeze bağlı 11 köy, asfalt yolla birbirine bağlandı.
 
Metalik maden karşılarının odağındaki adres, zarar vereceği iddia edilen Kazdağlarına kuş uçuşu uzaklığı bir yana, adeta karayolu ile ulaşımı kolaylaştıracak şekle getirildi.
 
Asfaltlanarak modernize edilen yol ile bölgeye canlılık katılması hedefleniyor.
 
---------------------------------
 
KUŞ UÇUMU UZAKLIK,
BU YOL İLE YAKINLAŞTI..
-------------------------------
Çevreci tepkinin odağındaki Metalik maden şirketi, Kazdağlarını Çanakkale’ ye daha da yakınlaştıracak projeye katkı verdi.
 
Bayramiç’e bağlı 6 köyü Çanakkale’ye, merkeze bağlı 5 köyü Bayramiç’e bağlayacak yeni yolun yapımının tamamlandığı öğrenildi.
 
Doğu Biga Madencilik ve İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan 12.4 kilometrelik yeni yol için, açılış töreni düzenlendi.
 
Bayramiç ve Çanakkale’nin merkeze bağlı köylerini,  birbirine daha da yakınlaştıracak yol ile, bölgenin canlandırılmasına kakkı sunulması hedefleniyor.
 
Çanakkale merkez ile Bayramiç ilçesine bağlayan toprak yol, Doğu Biga Madenciliğin katkılarıyla İl Özel İdaresi ekiplerince asfaltlandı.
Daha önce stebilize olan 12 bin 400 metrelik yolun asfalt halinin, bölge sakinlerini de mutlu ettiği gözlendi.
 
Köyleri birbirine bağlayan toprak yolun, asfaltlanıp modernize edilmesi, geçmişte patika görünümüne sahip güzergahı bir anda değiştirdi.
 
Bölge sakinleri yeni yapılan yol sayesinde, sosyal yaşamın canlanacağını savunurken, Kirazlı Köyü Muhtarı Orhan Can, maden şirketi yetkililerine teşekkür eden isim oldu.
Muhtar Can, “Ben, iş icabı yakından biliyorum. Bu yol yangına karşı çok faydalı olacak. Tıra yüklenecek dozer, bu yolda rahatlıkla ilerleyebilir. Yaklaşık 12 buçuk kilometrelik bir yol. Herkesin zorunlu olarak kullandığı, ulaşım sırasında sorun yaşadığı ve zorluk çektiği bir güzergahtı.
Bayramiç kısmındaki köylülerimiz ile Çanakkale’ ye yakın köylerimizin yaşayanları, pazara gitmek isteseler, yol gözlerinde büyür, vazgeçerlerdi.
Bunun faydasını  ileride daha iyi göreceğiz. Yolun öncelikle yapılış amacına bakmak lazım. İleride maden gittiği zaman, burada 2 tane yol kalacak. İnşallah düşünülen olmaz ancak,  yangın olduğu zaman bunun faydasını göreceğiz. “ ifadeleri ile çalışmayı değerlendirdi.
 
Muhtar Can, Kirazlı’nın yangına hassas bölge olduğunu anımsattı ve; “Eski yoldan ulaşımın sorunları çoktu. Vatandaşımız, yakın köyde bir düğüne giderken bile sıkıntı çekiyordu. Şimdi asfalt olduğu için daha rahat ulaşım imkanı bulacak” şeklinde konuştu.
 
Söğütgediği köyü muhtarı Recep Kuzeyise, ‘Keçi patikası gitti, otoban gibi yol geldi’ diyerek düşüncelerini dile getirdi.
 
 Yukarı Şapçı köyü muhtarı Halil Yılmaz’ da, asflatlanan toprak yol için düşüncülerini dile getirdi.
Köylerini Çanakkale’ye bağlayan bu yolun asfalt olmasının kendileri için önemine eğdindi ve şöyle dedi; “Ulaşım zahmetsiz, sıkıntı ve sorunsuz olacak. Uzaklar yakınlaşacak.
 Yangına hassas bir bölge olduğumuzu da göz önüne aldığımızda, ekiplerin müdehale süresi de azalacak. Özetle, bu yatırımdan memnunuz” diye konuştu.
 
Bayramiç Çanakkale arasında kurulu köyler için, ulaşımın önemine değinen Cazgirler köyü muhtarı Ali Alaca’ da memnuniyetini dile getirirken;
 “Şapçı üzerinden Cazgirler hattına bağlanacak 7 kilometre daha bir asfaltımız var. İnşallah bu kısım da tamamlanınca köyler arası ulaşım sorunsuz ve sıkıntısız hle gelecek.
Bayramiç  Çanakkale arasında en yakın konumda olan bir yol. Düğün dernek başta, benzeri  etkinlikler açısından, köylünün yıllardır çektiği ulaşım sorununu ortadan kaldıracak.”  İfadelerini kullandı.
 
Çalışmaların sürdüğü 12.4 kilometrelik yolun biten kısmı için, Maden şirket yetkilileri ve vatandaşların katılımıyla kurban kesildi.
Haber: Cuma Deren