Londra'daki London City Üniversitesi Cass Business bölümünün yeni binasının bahçesine 2 metre boyunda bir heykel dikildi. Eğitimin yaşamdaki önemini anlatan 300 kg. ağırlığındaki heykeli Türk heykeltıraş Nadia Arditti yaptı.  Binanın açılışı geçen mayısta Kraliçe Elizabeth'in de katıldığı bir törende yapılmış ve heykelin maketi de bahçedeki yerini almıştı. Arditti burada kraliçeye takdim edilmişti. Eserleri başta İngilterre olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde sergilenen Heykel Sanatçısı Nadia Arditti'nin Çanakkale’de de sergilediği ‘Hayat Yolculuğu’ sergisine Sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.
Seramik Müzesinde gerçekleştirilen sergini açılışına  CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte açılış konuşmasını yapan sanatçı Arditti, katılanlara teşekkür ederek; “Benim için Çanakkale, özgürlük anlamına geliyor. Çok özel bir ruhu var. Rüzgar ruhu, deniz ruhu, özgürlüğün ruhu demek” dedi. 

“Kentimiz İlham Veriyor”
Başkan Ülgür  Gökhan ise “Nadia Hanım az önce ‘Çanakkale'ye gelmeseydim bu eserleri yapamazdım' dedi. Yöremiz, kentimiz ilham veriyor. Biz hissetmiyoruz belki ama sanatçı daha çok hissediyor. Onun için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Gökhan ve davetliler, Arditti'nin mum eritme tekniği ile dökülen bronz heykellerden oluşan sergisini gezdi. Sergiyi ilgi ile gezen Başkan Gökhan, eserler hakkında sanatçı Arditti'den bilgi aldı.
 
Adem Y. Bağ