Genişleyen ve gençleşen dinamik ekibi ile büyüyen Nara, Kepez’deki yeni yerine taşınırken New Yor’ta da ilk şubesini açtı.
Kuruluşunun 5. yılında “Çanakkale’den dünyaya teknoloji ihrac etme” vizyonu ile yola çıkan, genç ve dinamik bir kadroya sahip bir girişim olan Nara’nın bu yolda önemli kilometre taşlarından biri olan, Kepez ve New York şubelerinin açılışı gerçekleştirildi.  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zafer Karadayı, Ömer Yavuz ve Öner Yavuz ortaklığında kurulan Nara, teknoloji ihraç etmede hem Türkiye hem de Çanakkale’nin gururu olacak.

Temelde bir eğitim teknolojileri girişimi olan ve eğitimi daha eğlenceli, daha başarılı ve daha ulaşılabilir yapmaya çalışan Nara bu amaçla sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojilerini kullanıyor. VR ve AR teknolojilerinde oldukça oldukça iddialı olan firmanın amacı, Çanakkale’den dünyaya teknoloji ihrac etmek. Bu amaçla önemli bir adım atan firma Amerika’nın başkenti New York’da şirketleşmesini tamamlayarak ilk yurtdışı ofisini açmış oldu. Görüşlerini aldığımız Nara Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Karadayı “Hedeflerimizi ısa vadeden uzun vadeye doğru belirledik. En uzun vadeli planımız aslında bir nevi vizyonumuz da oluyor. İlk aşamada hedefimiz ilk yazılım ihracatını yapmak. Ardından Çanakkale’nin en fazla ihracat yapan firmalarından biri olmak istiyoruz. Birkaç yıl içinde Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasına girmek istiyoruz. Ama nihayet olarak dünyanın saygı duyduğu bir teknoloji girişimi olarak Nara’yı tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz” dedi.
Kuruluşundan bu yana henüz 5 yıl geçen Nara, New York ofisinin yanında Kepez’de de bir ofis açarak büyüyen ve güçlenen kadrosuna daha cazip bir ortam sunmaya başladı. Nara’nın Kepez’deki yeni ofisinde gerçekleştirilen şube açılışına, öğretmenler, veliler, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışa katılan vatandaşlar, hazırlanan deneyim alanında Nara’nın geliştirdiği sanal gerçeklik ve arıtılmış gerçeklik teknolojilerini incelediler. Açılışta bir konuşma yapan Nara’nın kurucularından Karadayı, “Bugün burada, kuruluşumuzun 5. yılında New York ve Kepez ofislerin açılışını yapmaktan gurur duyuyoruz. Eğitimi yeni boyutlara taşıyan bir dünya şirketi olma hayaliyle çıktığımız bu yolda ciddi ilerlemeler kaydettik. Geliştirdiğimiz teknolojilerle Anaokul çağından yetişkinliğe kadar her kademedeki eğitimi AR/VR teknolojileriyle dönüştürmeye adayız. Pek çok ulusal ve uluslararası başarı kazandık. Ama belki en güzeli tüm bunları Çanakkale’de ve Çanakkale’nin genç beyinleriyle yapmaktı. Bugün açılışını yaptığımız yeni ofislerimizle çok daha fazlasını yapmak için gece gündüz çalışacağız. Burada olup bize desteğini gösteren herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 “Hedefimiz Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi Arasında Olmak”
Yapılacak teknoloji ihracatı ile kısa sürede başarı sağlayacaklarını da dile getiren Karadayı hedeflerinin birkaç yıl içinde Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasına girmek olduğunu belirtti. Karadayı “Ekibimiz hızla büyüyor ve ARGE’ye durmaksızın yatırım yapıyoruz. Uluslararası işbirliklerine ve çok uluslu projelere özel önem veriyoruz. Açılışını yaptığımız New York ofisimiz ile ve görüşmelerini sürdürdüğümüz Belçika ve Danimarka gibi Avrupa partnerlikleri ile teknoloji ihracatında hızlı büyüme sağlamayı umuyoruz. Bu büyümenin bizi kısa sürede hem Çanakkale’nin en büyük ihracatçılarından biri yapmasını hem de Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine sokmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Cuma Deren