Akıllara, Davutoğlu ekibinde oldukları algısı yaratan fotoğraflar paylaşan Çanakkaleli isimler düştü.
Başkan Erdoğan, Başkent’ten çok dikkat çeken ifadelerle, bir çıkışa imza attı.
 “Böyle lafla herhangi bir tehdit olmaz. Söyleyebilecekleri, bagajlarında ne varsa ortaya dökmelerinde fayda var. Döksünler ki belki biraz daha fayda elde edebilirler” dedi.
Siyaset gündemini bir anda ısıtan bu sözler, önceki günlerde Davutoğlu’ nun katıldığı bir buluşmada yer alan, Çanakkale’ de bir dönem siyaset yapan isimleri akıllara getirdi.
Cumhurbaşkanı hafta sonunda; “Bizim partimizden grup kuracak şekilde ayrılıp sonra esamesi okunmayanlar çıktı.
Ayrılıp şu anda CHP’nin içinde sığıntı durumuna düşenler oldu. Bunlar derdimiz değil” sözleri ile, adeta partisinden kopma hazırlığında oldukları şeklinde tavır sergileyen isimlerin, başına gelecekten, geçmişte yaşanmış örneklerle söz etti.
-----------------------------------------
KOPMA HAZIRLIĞINDAKİLERE;
“Grup kuracak şekilde ayrılıp, esamesi okunmayanlar…!”
----------------------------------------
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın hafta sonu çıkışı, Çanakkale’de de kopma hazırlığı içinde oldukları algısı yaratanları kapsadı.
Sosyal medya paylaşımlarında yer alan fotoğraflarıyla, ayrılma sinyali verdiği düşünülen isimleri de kapsayan o sözler, Başkan Erdoğan’dan  şöyle geldi; “Grup kuracak şekilde ayrılıp, esamesi okunmayanlar…!”
Başkan Erdoğan, eski Başbakanlardan, Ahmet Davutoğlu’nun önceki günlerdeki ifadeleri üzerine Basın mensuplarının yönelttiği soruyu yanıtladı.
“Bu arkadaşlar söyleyecekleri ne varsa bunları söylesinler. Böyle lafla herhangi bir tehdit olmaz. Söyleyebilecekleri, bagajlarında ne varsa ortaya dökmelerinde fayda var.
Döksünler ki belki biraz daha fayda elde edebilirler” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın geçmişten örnekle dile getirdikleri üzerine, isimleri Ak saçlılar olarak bilinen, Çanakkale’de merkez sağda uzun yıllar siyaset yapmış politikacılar, ilginç bir yorumda bulundu.
Ak saçlılar; “son gün ve haftalarda, adları ‘Partiden koptu kopacak’ şeklinde Çanakkale’de anılmaya başlayan ve taslak bir il yönetimi dahi oluşturdukları iddia edilen,  kurulacak olası yeni partinin il yönetiminde görev alacak isimlerin de tek tek kaleme alındığı o listede adı geçenler,  bu sözler sizide kapsıyor” diyerek, Başkan Erdoğan’ ın sözlerini anımsattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye gündemine ve sınır ötesi operasyonlara ilişkin soruları yanıtladığı sırada dikkat çeken ifadelerde bulundu.
AK Partili eski kurmaylar, Beşir Atalay ve Sadullah Ergin’in istifaları ile yeni parti hazırlıklarını sürdüren Ahmet Davutoğlu’nun, “Terörle mücadele defteri açılırsa birçok insan insan yüzüne çıkamaz” sözlerinin sorulması üzerine sert çıkan Başkan Erdoğan;
“Bunları geçmişte yaşadık. Bizim partimizden grup kuracak şekilde ayrılıp sonra esamesi okunmayanlar çıktı.
Ayrılıp şu anda CHP’nin içinde sığıntı durumuna düşenler oldu. Bunlar derdimiz değil.” dedi
MANTIK, ‘BEN DE ORADAYDIM’  MANTIĞI…
Başkan Erdoğan’ ın bu sözleri, Çanakkale teşkilatlarında da yankı buldu.
Bir süre önce, Sakarya’da gerçekleşen ve Davutoğlu’nun katıldığı etkinlikte yer aldıklarını gösterir fotoğraf karelerini,  sosyal medya paylaşımlarında kullanan siyasetçilerin, ‘Ben de oradaydım’ mantığında olduğunun altını çizen tabandan çok sayıda partili,
“Bu sözler sizi de kapsıyor…Mantık net, pozlar net, mesaj net. ” şeklinde ifadeyle, mandar göndermelerde bulundu.
Başkan Erdoğan, “AK Parti olarak adeta bir tarih yazar konumdayız. AK Parti ulusal olmaktan uluslararası boyuta çıkmış bir partidir. Bu arkadaşlar söyleyecekleri ne varsa bunları söylesinler.
Böyle lafla herhangi bir tehdit olmaz. Bu söyleyebilecekleri bagajlarında ne varsa ortaya dökmelerinde fayda var. Döksünler ki belki biraz daha fayda elde edebilirler. Bizim böyle bir endişemiz yok.” ifadesini kulanıp, adeta hodri meydan çektiği açıklamasında,  AK Parti’nin Türkiye’de çalışmalarını en güçlü şekilde, güzel şekilde yatırımlarından insana, yatırıma varıncaya kadar sürdürdüğünü vurguladı.
BİR ŞEY VAR…!
Başkan Erdoğan; “Bir şey var” vurusu ardından, “AK Parti olarak başında şahsımın ve arkadaşlarımın olduğu bu dava ülkemin dört bir yanında neler yapmış bir bakın.
Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.”dedi.
 Başkan Erdoğan’ ın dikkat çeken bir diğer ifadesi ise şöyle gelmişti;  “Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Bu eserlerle beraber yolumuza devam ediyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde yola devam edeceğiz. Laf değil iş üretiyoruz, iş üretmeye devam edeceğiz”


Erdem Sürek