Siyaset kamuoyundan, düşündüren tespit;

Gençlik kolları, Kadın kolları, İl ve Merkez İlçe Yönetimleri’nin, AK Parti Kurmayı Turan’ ın Çanakkale’ ye gelip,  sahaya inmesiyle hareketlendiklerini, bu zaman dilimi dışında siyasetin durduğunu ileri süren AK Parti tabanı;
“Ne şehrin öncelikli gündem maddelerine, ne de muhalefetin Hükümeti hedef alan söylemlerine, Başkent’ten yanıt gelmedikçe, hiç bir yöneticinin ağzını bıçak açmıyor.” diyerek tepki verdiği gözleniyor.
“VAR SA YOK SA, CAFE SİYASETİ…”
 İktidar kanadında, tabandan yükselen ses; siyasetin durma noktasına geçtiği günlerde, sahada değil Cafe de sürdüğüne ilişkin ifadeler içerdi.
Birçok partiliye göre, “Ne şehrin öncelikli sorunlarına çözüm uğraşı var, ne de Metal yorgunluğu vurgusuyla dikkat çeken AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın uyarılarına kulak asan var…!”
‘SEÇMENE DOKUNMAK, SORUN ÇÖZMEK İÇİN DEĞİL, GÖRÜNMEK İÇİN…”
İktidar partide, Türkiye’de hizmet üretmek, kalkındırmak hedefiyle tavanda verilen mücadelenin, Çanakkale teşkilatlarında karşılık bulamadığını gözlemlediğini savunan birçok partiliye göre; 
“Teşkilatlarını hareketlendiren, sahaya indiği günlerde siyasetin lokomotifine dönüşen Vekil Turan Başkent’e döndü mü, Çanakkale’de siyaset duruyor.
 Muhalefet tek kale maç yapıp, Yerel İktidar olarak ipleri tamamen ele geçiriyor.”
-------------------------------  
Seçmenden, Siyaset analizi;
“İKTİDARIN VARLIĞI, 
 O GELİNCE HİSSEDİLİYOR…!” 
-----------------------------------  
Çanakkale’de, İktidar partiye gönül vermiş taban öyle bir çıkışa imza attı ki, siyasetin diline geçecek ifade olanı biteni de adeta özetledi. Tabana göre, Çanakkale cafe siyasetine teslim…
TURAN GELİNCE BAŞLIYOR, GİDİNCE BİTİYOR…
AK Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale milletvekili Av. Bülent Turan’ ın, seçim bölgesinde sahaya inmesiyle, iktidar partinin ağırlığının hissedildiğini, Başkent’e döndüğünde ise AK Parti siyasetinin durduğunu ileri süren birçok partili;
‘HAKARETVARİ ÇIKIŞLARI SUSAN YÖNETİCİLER…’
 “Ne gençlik ne de kadın kolları, sahir zamanda sus pus. Muhalefetin, Hükümetin icraatlarına ve AK Parti siyasetine ilişkin ağza alınmaz sözlü saldırılarına dahi sessiz kalıp, siyaset üretemeyen yönetici kadroları, AK Parti Grup başkanvekili Turan gelince coşuyor, sahada boy gösterip her poza giriyor. Siyaset Turan dönünce, sone eriyor” ifadeleriyle, siyasete dair gözlemlerini dile getirdi.
İL VE MERKEZ İLÇE YÖNETİCİLERİ NEREDE?
Sokakta ve partililer arası sohbetlerde geçen bu söylem, kulaktan kulağa yayılırken, İl ve merkez İlçe Başkanlıkları’nın yöneticilerinin, Milletvekili Av. Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu’nun katıldığı ziyaret programları ve seçmenin gönlüne dokunma uğraşları dışında, sahada olmayışına ilişkin gözlemlere bağlı tespitlerine her geçen gün bir yenisinin eklendiği duyumları da artıyor.
ONLİNE ÇAĞRI, ELEKTRONİK DOKUNMA UĞRAŞI…
Gençlik Kolları Başkanlığı’nın bir süre önce, internet ortamından AK Partiye sempati duyan gençlere ulaşma çabasına da eleştiri getiren birçok partiliye göre, bunun adı “Çağa ayak uydurup, siyaseti de elektronikleştirmek.”
AK Parti Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan örneği ile, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın çat kapı evlere, çat kapı taksi duraklarına girip, vatandaşa nasıl dokunulacağını gösterilmesinden bihaber olanlar, siyaseti çağdaş imkanlarla sürdürme çabasıyla, havanda su dövüyorlar” şeklinde dikkat çeken ifadelerle, yapılan çalışmayı eleştirdi.
VEKİL TURAN  HER YERDE, YA SİZ…? 
Seçim bölgesi Çanakkale’ ye her geldiğinde, Merkez ilçe dahil 12 ilçeyi kucaklayan etkinlik, açılış ve sohbet toplantılarına katılan Milletvekili Av. Bülent Turan örneğiyle hayli dikkat çeken sözler eden partililer;
“Taban, iktidara yönelik haksız eleştirilere sessiz kalan yöneticilerin mahcubiyeti içinde, ‘Ben AK Partiliyim’ demekten korkar oldu. 
Tek kale maç yapan muhalefete böylesi sessizlik, haksız suçlamalar karşısında kalan iktidarı, içerden yıkıp parçalamanın diğer adına dönüştü.  
AK Parti içindeki Truva atları, bir başka deyişle AKP’liler, Cumhuriyet tarihinde böylesi hizmet ve yatırımı görmemiş Çanakkale’de, Grup başkanvekilimiz Bülent Turan’ ın yatırım getirme çabasına gölge düşürüp, adeta görmezden gelinmesine de yol açıyor” sözleriyle, dikkat çeken ifadelerde bulundu. 
BEKLENTİ; GÖREVDEN ALMA OLMAMALI…
Bir önceki dönem il başkanı örneği ile devam edildiğini öne sürdürdükleri siyaset anlayışına söz eden birçok partilinin buluşmasında; “Görevden alıp, yeni bir isme ‘Başkansın’ demek yetmiyor. Yeni ismin yeni yönetim kurması gerçekleşmedikçe, beklentinin adı hep ‘görevden alınacak’ oluyor.” şeklindeki sözlerle sohbetler yapıldığı edinilen bilgilerden.
Erdem Sürek