Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen istihbari çalışmalar sonucu, Bayramiç ilçesi Palamutoba Köyü mevkiinde yasadışı kenevir bitkisi ekildiği bilgisi alındı. Yasadışı kenevir ekildiği bilgisinin alındığı alana ekipler tarafından, Bayramiç Sulh Ceza Hakimliğinden teknik aracı ile  izleme kararı alındı.
 
Fotokapanla Tespit Edildi
 
Hayvanların doğal yaşamını fotoğraflamak amacı ile kullanılan bir tür görüntüleme aracı olan  fotokapanın da kullanılması ile 12 Ağustosta söz konusu alanda ekilen kenecirin hasat edildiği görüntülendi.  Palamutoba Köyü mevkiinde yasadışı kenevir eken Şahsın F.T. olduğu anlaşılması üzerine şahıs Cumhuriyet Savcısının talimatıyla 12 Ağustos’ta uyuşturucu madde arama köpeği roket’in katılımıyla arazide yapılan aramada 382 gr. Esrar maddesi ve 148 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.  Adli makamların talimatı gereği, 382 gr. Esrar maddesi ve 148 kök kenevir bitkisi el konulurken, Keneviri eken  F.T. ise gözaltına alındı.  F.T. ertesi gün çıkarıldığı Mahkeme tarafından Adli Kontrolle serbest bırakıldı.
 
Yenice’de 5 Ayrı Alana Eşzamanlı Operasyon
 
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan çalışmalar neticesinde; Yenice İlçesi Başkoz Köyü mülki sınırları ormanlık arazi içeresinde farklı farklı noktalara yasadışı kenevir ekimi yapıldığı tespit edildi ve kenevir ekilen alanlar  teknik cihazlarla takibe alındı.  1 ay süren teknik ve fiziki takip neticesinde Drone ve Uyuşturucu Madde Arama Köpeği “Roket’in” desteği ile yapılan eş zamanlı operasyonda; 5 ayrı noktada toplam 913 kök kenevir bitkisi, kurutulmak üzere araziye gizlenmiş (4) kg Esrar maddesi,  (2) adet ruhsatsız av tüfeği ve 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili, E.Y., Z.Ç., S.G., E.Ç. isimli şüpheliler yakalanarak göz altına alındı. 
 
Şerife Erdem