Seyyar tuvaletler, jeneratör ve çay servis noktası toplandı.
Su ve Vicdan nöbetinin tutulduğu alanda, adeta karatma başladı.


Günlerdir kamp çadırlarının kurulu bulunduğu alanda, çeşitli söylem ve eylemlerle çevreci tepki veren katılımcıların, tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için kullandıkları seyar tuvaletlerin,  önceki gün CHP’ li belediye ekipleri tarafından toplandığı iddia edilmişti.
ALANDAN ÇEKİLME İDDİASINI,
DOĞRULAR GİBİ PAYLAŞIMLAR…
Alanda bulunan katılımcıların sosyal medya paylaşımlarında yer bulan, son gelişmeyi anlatır görsel ve ifadeler hayli dikkat çekti.
“KAYYUM KORKUSU…!”
CHP’ li Çanakkale Belediyesi’nin, Balaban’ dan desteğini çektiği iddiasına ilişkin gelen bazı sosyal medya yorumları ise , ağır itham yüklüydü.
----------------------------------------
ENERJİ KESİLDİ, ÇAY SERVİSİ BİTTİ,
SEYYAR WC’ LER TOPLANDI…
--------------------------------------
Çanakkale ve Türkiye gündemine oturan ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ ne ilişkin son gelişmelerin, sosyal medya paylaşımlarında, ağır eleştiriye yol açtığı gözleniyor..
Bir süre önce, Valilik kanalıyla, CHP’ li belediye’ ye yapılan resmi uyarı ardından, Balaban Mevkiinde başlatılan çevreci nöbetin, çadırsız devam etmesi yönünde karar verildiği bilgisi kamuoyuna yansımıştı.
Günlerdir bölgede süren nöbetin, katılımcı STK’ larca kurulduğu bilinen ve koordinasyonu yönetmekle görevlendirildiği öğrenilen komitece organize edildiği de iddia ediliyordu.
Balaban’ da başlayan adı ‘Su ve Vicdan’  konulan nöbet mahallini, Pikamp isimli gurup önceki günlerde terk etmiş ve gerekçelerini de zehir zemberek sözlerle dile getirmişti.
Geçen Pazar günü gerçekleşen Fazıl Say konserinden sonra, nöbet alanında başlayan hareketlilik, soysal medya paylaşımlarında görselleri ile birlikte yer alınca, kamuoyu gelişmelerden haberdar oldu.
Paylaşımlara konu iddialarda, Çanakkale Belediyesi’ nin nöbet mahallinden desteğini çektiği bilgisi yer aldı.
Nöbet alanında, konser sonrası koordinasyonla görevli isimler ile birlikte az sayıda çevrecinin bulunduğu,   sosyal medya paylaşımlarındaki anlatımlarda geçti.
CHP’ li Çanakkale Belediyesi’nin görevlilerince, Balaban’da konuşlandırılan seyyar tuvaletler başta, enerji ihtiyacını gidermek için kullanılan jeneratör gibi, çevreci tepkiye destek olan isimlere çay servisi yapan tezgahın da toplandığı, nöbet mahallindeki çevrecilerin sosyal medya paylaşımlarında dile getirdiği iddia yüklü bilgiler arasındaydı.
CHP’ li Çanakkale Belediyesi, iddialar karşısında bir açıklama yapmadı.

ZEHİR ZEMBEREK YORUMLAR…
Metalik maden karşıtı söylem ve eylemlerin adresi Balaban’da, adı ‘Su ve Vicdan’ konulan nöbetin katılımcılarından bazı Çanakkaleliler, sosyal medya hesaplarından, desteğin çekildiği iddialarına ilişkin hayli sert sözlerle şok değerlendirmelere imza attı.
Bir paylaşımda, Üç HDP’ li Belediye’ye Kayyum ataması örneğinden yola çıkan bir Çanakkaleli, Balaban’da toplanan seyyar tuvaletler ve benzeri malzemelerin görüntülerine yer verdiği paylaşımında;
“Kayyum korkusu.. Belediye tasını tarağını topladı. Eketrki kesildi. Ama nöbet tüm kararlılığayla devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

Erdem Sürek