ÇANAKKALE kamuoyu, 10 yılı aşkın süredir sondaj ve ağaç kesim işlemi süren bölgede, başta gösterilmeyen, geçtiğimiz haftalarda gösterilen tepkinin nedenine yanıt ararken, şimdi bu gelişmeyi konuşmaya başladı.
DİKKAT…! HER AN ÜSTÜ AÇIK,
‘FEMEN’ ÇIKABİLİR…!
Söylem, eylem ve bir dizi gösteriye dönüşen, Miting ardından Nöbet ile devam eden Metalik maden karşıtı Çevreci tepkiyi adeta gölgede bırakan çıkışa, Türkiye Femen aktivistleri imza attı.
Benzeri üstü açık pozlara, bir dönem Antalya sahillerinde güneşlenen Turistler sayesinde gazete haberlerinde tanık olan Türkiye, şimdilerde sosyal medyadan tanık olmaya başladı.
Femen’ in Türkiye’ deki aktivistleri, üstü açık pozlar ve vücutlarına renkli boyalarla yazdıkları sloganlarla, maden karşıtı tepkileri de renklendirdi.
Sokağın, Femen aktivistlerinin bu renkli çıkışının, günlerdir dile gelen tepkiyi adeta sönük bıraktığını konuşmaya başladığı gözleniyor.
-------------------------------------
‘ÇARŞI’ GİBİ, HER ŞEYE KARŞILAR
----------------------------------------
ÇANAKKALE’ de gösterilen metalik maden karşıtı tepkiye destek için üstü açık pozlar veren Femen aktivistleri günün konusu oldu.
Maden karşıtı söylem ve eylemlerden çok, Femen aktivistlerinin pozlarını konuşmaya başladığı gözlenen sokağın;”Bu kızlar, iktidara da karşılar. Adeta Çarşı gibi, her şeye karşılar”  ifadelerini kullandığı gözendi.
Kirazlı bölgesinde faaliyet gösterecek Maden Şirketinin, Orman Bakanlığı gözetiminde sahada yaptığı ağaç kesimlerine bir süredir gösterilen tepkiye, üstü açık pozlar ve vücutlarına renkli boyalarla yazdıkları sloganlarla destek olan Femen aktivistleri, üstü açık pozlaranı geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından da paylaştı.
‘Su nöbeti’ ismiyle başlayan etkinliğin gerçekleştiği kirazlı Balaban bölgesinde, Femen aktivistlerinin hemen her gün verdiği sanılan desteğe tanık olmak için bazı vatandaşların “Bizde gidelim, görelim. Tanık olalım” ifadeleri ardından; “Doğa nasıl tahrip olmuş anlayalım” şeklindeki sözleri sohbet havasındaki buluşmalarında ettikleri öğrenildi.  
HER TEPKİLERİ, ÜSTÜ AÇIK POZLA…
Dünya’nın birçok noktasında, çeşitli konu ve gelişmelere, sivil toplum kuruluşlarınca gösterilen tepkilere, üstü açık pozlarıyla destek sunan Femen aktivistleri, Türkiye’de de son olarak İstanbul seçimleri ardından,  AK Partiye gösterdikleri tepkileriyle gündeme gelmişti.
Femen Türkiye mensupları, sosyal medyadan; “Vakit AKP’siz İstanbul vakti. Vakit Erdoğan’sız Türkiye vakti. FEMEN Erdoğan’ ın otoriter rejimine karşı korkusuzca direnen Türkiye halkını selamlıyor! Bu daha başlangıç!” ifadeleri geçen Twitter paylaşımında bulunmuştu.
ÇEVRECİ ÇIKIŞ VE KAMUOYUNA ÇAĞRI İÇİN DE, ÜSTSÜZLER.
Femen aktivistleri şimdi de, Çanakkale’de süren metalik maden karşıtı eylem ve gösterilere destek olduklarını, üstü açık pozları ve renkli boyalarla vücutlarına yazdıkları sloganlarla gösterdi.
Üstsüz poz veren bir Femen aktivisti, vücuduna renkli boya ile; “Kaz Dağları hepimizin”  die yazdı ve paylaşımında;
“Kanada firması Alamos Gold’ un Kaz Dağları’nda başlattığı altın madeni projesi kapsamında yaklaşık 200 bin ağaç kesildi!
Çevreciler ve iklim aktivistlerinin bölgede başlattığı ‘Su ve Vidan Nöbeti’ sayesinde, olay kamuoyunun gündemine geldi.
 Femen tüm kamuoyunu olayın takipçisi olmaya devam etmeye çağırıyor. Kaz Dağlarının üstü altından daha değerlidir. Bugün ne kadar çok altın, yarın o kadar az yaşam!” ifadeleriyle, üstsüz çağrıya imza attı.
MERKEZİ FARANSA’DA…
 Femen için, internette yapılan arama sonucunda kaleme alınan ifadeler şöyle; FEMEN, 10 Nisan 2008 yılında Anna Hutsol tarafından kuruldu
Anna Hutsol grubu kurduktan sonra, Femen grubunu ülkelerindeki aktivist kadınlarından azlığından ve erkek odaklı olan Ukrayna toplumuna olan tepkilerinden dolayı oluşturduğunu açıkladı.
Kurucusu: Anna Hutsol Genel merkezi: Paris, Fransa

Adem Y. Bağ