Kurban Bayramı öncesinde Çanakkale Boğaz Hattı’ndaki bayram tedbirleri deniz ulaşımını hızlandırdı, sabah saatlerinde yoğun olan Boğaz geçiş yoğunluğu saatsiz ring seferlerle öğle saatlerinde tamamen tükendi.
 
Çanakkale Boğazı’nda Kurban Bayramı öncesi Avrupa’dan Asya’ya geçişler, sabah saatlerinde yoğun olarak gerçekleşirken Gestaş Deniz Ulaşım’ın yaptığı saatsiz ring seferler, yoğunluğu öğlen saatlerinde tamamen bitirdi. Kurban Bayramı öncesi alınan tedbirler deniz ulaşımını bir hayli hızlandırdı. Özellikle Gelibolu İskelesi’ndeki düzenlemeler ve Kilitbahir Ağadere araç istif alanının boğaz trafiğini oldukça rahatlattığı görüldü. Öğleden sonra Gelibolu İskelesi ve Eceabat İskelesi’nde çekilen görüntüler, araç yoğunluğunun tamamen tükendiğini gözler önüne serdi. Kilitbahir-Çanakkale hattı da saatsiz seferlerle akıcı bir şekilde devam etti; araç kuyrukları istif alanının dışına çıkmadı.
Geyikli-Bozcaada hattı tarifeli seferler dışında yapılan ek seferlerle hızlı bir şekilde hizmet verirken yoğunluğun en fazla yaşandığı hat Kabatepe-Gökçeada hattı oldu. Gökçeada hattında çalışan 3 feribot, tarifesinin dışında ek seferler yaparak akşam saatlerine kadar yoğunluğu eritmeye çalıştı.