Her Cuma günü Çanakkale’de kurulan Pazarın, bayram öncesinde denk gelmesi ile yoğun ilgi gördü. Mağaza zinciri ve esnafların yüksek fiyatlı ürünleri yerine, bütçesini asgari seviyede tutmak isteyen vatandaş, Bayram alışverişi için  Cuma Pazarını tercih etti. 

Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar hem bayram ihtiyaçlarını karşılamak hem de yapılan alışverişi bütçelerine uygun hale getirmek için pazarı tercih etti.  Vatandaşın bu tercihi, bayram öncesi gerçekleştirilen pazarda yoğunluk yaşandı.  Büyük marketlerin pahalılığı ve krizin alım gücünü düşürmesi sebebiyle insanlar pazarı tercih etti. Hal böyle olunca yoğunluk kaçınılmaz oldu. İnsanların ihtiyaçlarını karşılayabildiği pazarda kıyafetten, mutfak alışverişine her türlü ihtiyacını bulabilme imkanı buldu. Düşük bütçeyle ihtiyaçları giderebilmek adına tercih pazar yeri yönünde olunca, oluşan kalabalıktan yürümek bile imkansız hale gelirken, araçlar bile giriş çıkışlar da sıkışıklığa sebep oldu. Fiyatlar da uygun olunca en çok gıdaya yönelen insanlar zaman zaman sebze, meyve standlarının önünde kuyruk oluşturdu. Büyük marketlere oranla bir hayli düşük olan fiyatlara vatandaşın tepkisi olumlu yönde.

“Sokak hayvanları unutulmadı”

Bayram öncesi son kez kurulan pazarda insanlar bayram alışverişini yaparken bağış yapmayı da ihmal etmedi. Sokak hayvanları ve sosyal amaçlı yardımlar için belirlenen ürünleri de satın alabilme imkanı bulup dileyenler bağışlarını da bu yönde yaptı. Vatandaşlar ihtiyaçlarını en iyi şekilde gidermek için yoğunluk oluştururken uygun bütçeyle bayram alışverişini aradan çıkartmayı hedefleyen vatandaşlar için de Pazar yeri iyi bir çıkış noktası oldu.

Şerife Erdem