Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan,  yazılı bir basın açıklaması yaparak, “ Kirazlı bölgesinde ve Kazdağları’nda sürdürülen her türlü maden faaliyetleri ile ilgili olarak, tüm kesimlerin ortak mutabakata varmasının elzem olduğuna inanıyoruz. Hepimizde çok eksik ve hatalar var. On yılı aşkın süredir hep birlikte çok şeyler yapabilirdi  “ değerlendirmesini yaptı.
Aylık Olağan Kurul Toplantısının ardından yazılı bir basın açıklaması yapan Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan,  tüm ülkenin gündeminde yer alan Kirazlı’daki maden faaliyetleri ile ilgili değerlendirme yaptı.
Başkan Özcan, “Kurul toplantımız öncesinde Vali Orhan Tavlı ile ilimizin gündeminde olan, altın madeni faaliyetleri, veba hastalığı, ilimiz yatırımları gibi konularda, TEMA Vakfı Başkanı Sayın Deniz Ataç ile de Kazdağları bölgesinde yapılan maden arama faaliyetleriyle ilgili bilgi ve görüş alışverişinde bulunduk. Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliğimiz ve birliğimize bağlı mesleki odalarımız olarak ‘Şehrimizin  Kirazlı Balaban bölgesinde ve Kazdağları’nda sürdürülen her türlü maden faaliyetleri ile ilgili olarak, tüm kesimlerin, özellikle İlimizin dinamikleri olan tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte ,hiçbir görüş ve etki altında kalmadan, ortak mutabakata varılması ve bu doğrultuda samimi hareket edilmesinin elzem olduğuna inanıyoruz. Hepimizde çok eksik ve hatalar var. On yılı aşkın süredir hep birlikte çok şeyler yapabilirdik. Atalarımızın canlarıyla, kanlarıyla bizlere emanet ettiği bu kutsal toprakları, birbirimizle kavga eder gibi yok etmemeliyiz. İktidarıyla, muhalefetiyle, geneliyle, yereliyle bir olmalıyız. Birlikte olmalıyız. Bütün olmalıyız. Samimi olmalıyız” dedi.

Haber Merkezi
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi