Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden oluyor.  Son yıllarda tüm dünyada bireysel, kurumsal ya da belediye genelinde sıfır atık uygulama çalışmaları uygulanıyor Ülkemizde de Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan proje ile ilgili Bilgilendirmeler devam ediyor.
‘Bugünün Çocukları Yarının Çocuklarına Bırakacakları Daha Temiz Bir Dünya İçin El Ele Kampanyası’ kapsamında;  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerindeki İl Çocuk Hakları Komitesi üyelerine   “Sıfır Atık” eğitimi verildi.  81 ildeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen eğitimler  Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Çanakkale’de de gerçekleştirildi.
Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimlere  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü İl Çocuk Hakları Komitesinin dört üyesi ve öğretmenlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.  Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetiminden Sorumlu Şube Müdürü Ali Rıza Ateş ve Çevre Mühendisi Çiğdem Keskin temsilcilere ‘Sıfır Atık’ ile ilgili bilgiler verdiler. Eğitimde Sıfır Atık hakkında bilgilendirme yapılırken  bilgilendirmenin ardından ise Müdürlük binasındaki Sıfır Atık çalışmaları yerinde incelendi.

Adem Y. Bağ