İKAMETİ BALABAN OLAN TEKİN’DEN, ÇARPICI BİR PAYLAŞIM GELDİ.
 
SORULAR VATANDAŞ TEKİN’DEN.
“ ‘O’ ZAMAN NEREDEYDİNİZ?”
Maden karşıtı söylem ve eylemlerin adresi Balaban’a ikamet eden Saffet Seyfettin Tekin;
 “Ben çöp dağlarını sobalı evimde fotoğraflarken, sizler belki de villâlarınızda, şömine karşısında, viskilerinizi yudumlamakla meşguldünüz.
Bırakın ben öleyim, siz yaşayın…!
Saat gecenin 23:3’ u.  Ben buradayım, siz yoksunuz…!”
Metalik maden karşıtı söylem, eylem ve gösterilerin merkezine dönüşen Balaban’ ın yaşayanı olduğuna vurgu yapan, “Bölge insanıyım” diyerek kendini tanımlayan Saffet Seyfettin Tekin, ardı arkası kesilmeyen sorularla sesini yükseltti.
Balabanlı Tekin, Maden karşıtı eylemin katılımcılarına, sorularıyla yüklendi.
İşte o sorular;  “Süreç yeni olan bir şey değil 10 seneden beri burada süreç devam ediyor. Sondaj yapılalı bayağı zaman oldu..
 Günlerce helikopterle sismik aramalar yapıldı, ben bağırırken siz yoktunuz…!
Gelelim ağaç kesimine. Kesim yapılalı 3 sene oldu. Köylünün matrah odunu ormana parası yatırılarak verileli 2 sene oldu. Neredeydiniz?
Hadi 10 kilometre sağa kayalım. 70 adet rüzgar gülü. Her bir için 12 dönüm. Kesim yolları için 70 metre genişlik. Kilometrelerce  yol kesimi..!  Neredeydiniz ?
Şimdi Cemiyet alanına şantiye.  100’ lerce rüzgar gülü ve ne kadar kesim yapılacak bilen yok. Neredesiniz ?
 10 km ilerisi. 2 adet termik santral. Tonlarca kömür ve buna istinaden doğaya salınan tonlarca kül ve gaz.  Neredeydiniz?”
------------------------------------
Balabanlı Tekin, çalışmaların 10 yıldır sürdüğüne dikkat çekti ve sordu;
“SAHİ SİZ O ZAMAN NEREDEYDİNİZ…?”
----------------------------------------
Metalik maden karşıtı söylem ve eylemlere ilişkin, farklı bir pencereden konuyu değerlendirip ses veren,  Nöbet mahalli olarak da ismi anılan Balaban’ın bir yaşanı Saffet Seyfettin Tekin oldu.
Sosyal medya hesabından, beraberinde oğlu ile çekilmiş fotoğraflarını paylaşıp, çevreci tepkinin odağına dönüşen bölge için düşüncelerini kaleme alan Tekin;
“Her kes yazar-çizer.  Kirazlı Balaban’ da ikamet eden bir vatandaş olarak 2 kelam da müsadenizle ben yazayım.”diyerek, dikkat çeken sözler etti.
Balabanlı Tekin; “Şimdi konu ağaçlar ve Altın madeni. Haklısınız ama; süreç yeni olan bir şey değil.
 10 seneden beri burada süreç devam ediyor. Sondaj yapılalı bayağı zaman oldu. Günlerce helikopter ile sismik aramalar yapıldı. Ben bağırırken siz yoktunuz. “ vurgusu yaptı.
 Bölgeden bahseden ifadelerle; “Gelelim ağaç kesimine. Kesim yapılalı 3 sene oldu.  Köylünün matrah odunu ormana parası yatırılarak verileli, 2 sene oldu. Neredeydiniz?
Hadi 10 kilometre sağa kayalım. 70 adet rüzgar gülü.  Her bir için 12 dönüm kesim. Yolları için 70 metre genişlik, kilometrelerce yol kesimi.  Neredeydiniz ?
Şimdi Cemiyet alanına şantiye. 100’ lerce rüzgar gülü ve ne kadar kesim yapılacak bilen yok. Neredesiniz ? 10 km ilerisi 2 adet termik santral, tonlarca kömür ve buna istinaden doğaya salınan tonlarca kül ve gaz neredesiniz ?” şeklindeki sorularını sıralayan Tekin’ in, dikkat çekici bir diğer anlatımı şu oldu;
“Doğaya atılan pislikleri başta, olup biteni 2017 ‘de sosyal ağlardan yazarken siz neredeydiniz? Geçmiş olsun.
 Ha bu arada; durmadan yapılan düz kesimler.  Hadi o zaman kurtarın benim olan doğayı. Ben bağırırken, benle olmayanlarla ben yokum..!
Burası gitmiş. Gitmeyen yerler için ben buradayım. Ha benim için 1 ağaç önemli. 10 olmuş yüz olmuş 1000 olmuş ne yazar?  Yakında o ormanlara da giremeyeceksiniz.  Rüzgar güllerinin güvenlikleri tepenize biniyor . Sorarsanız söylerler. Cevap özel mülk. “

SİYANÜR DE AYNI, HAVAYA YAYILAN GAZ DA…
BEN SOBALI EVİM’DEN OLUP BİTENİ GÖRÜNTÜLERKEN,
V İLLARINDA ŞÖMİNE KARŞISINDA, VİSKİ YUDUMLAYANLAR…
Balaban’ da ikamet eden Tekin; “Benim için siyanür zehirse, termiklerin bacasından çıkan kül ve gaz da aynı. Biri toprağı, diğeri gökyüzünü kirletiyor. 
Ben çöp dağlarını sobalı evimde fotoğraflarken, sizler belki de villâlarınızda şömine karşısında, viskilerinizi yudumlamakla meşguldünüz.
 Bırakın ben öleyim, siz yaşayın. Saat gecenin 23:3’ u  Ben buradayım siz yoksunuz…!” ifadelerini kullandı.

Erdem Sürek