AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyada Kazdağları'ndaki altın arama faaliyetlerine ilişkin paylaşımlarla ilgili Çelik, "Kazdağları ya da Türkiye'nin herhangi bir yerindeki çevre meselesiyle ilgili olarak çok yüksek bir hassasiyete sahibiz” dedi.
 
Çevre konularında gündemi her zaman yakından takip ettiklerini ve gerekli hassasiyeti gösterdiklerini vurgulayan Çelik, en çok övündükleri konulardan birinin AK Parti hükümetleri döneminde yapılan ağaçlandırma faaliyetleri olduğuna dikkati çekti. Madenin Kazdağları'nda olduğu haberlerini yalanlayan Çelik, medenin Kaz Dağları'na 40 kilometre uzaklıkta bulunduğunu kaydetti. Çelik, bu bölgede pek çok madenin olduğunu, bölgede geçmişte de ağaçların kesildiğini hatırlatarak, "Burada kesilen ağaçların yerine tamamı miktarınca fidan başka bir alana dikilmiştir. Söz konusu firmanın sözleşmesi gereği burada yapılacak işlemler bittikten sonra buranın ağaçlandırılması da tam olarak gerçekleştirilecektir." diye konuştu.
 
Burada daha önce yapılan maden aramalarından sonra gerçekleştirilen rehabilitasyon çalışmalarından örnekler veren Çelik, konuşmasına şöyle devam etti: "Söz konusu yer Kaz Dağları'na 40 kilometre uzaklıkta. Bu izinler, iktidarlarımız öncesinde, 2001 yılında verilmiş. Mimarlar Odası üyesi olan CHP'den de defalarca milletvekili adayı olmuş bir şahıs tarafından SİT izninin kaldırılması sağlanmış. Bizden önce kaldırılan bir SİT izni söz konusu. Burada 13 bin civarındaki kesimin yerine 195 binden bahsediyorlar, doğru değildir. 14 bin civarında yeni ekim yapılmıştır. Sadece bu sene Çanakkale'de 2,5 milyon fidan dikilmiştir. Siyanürle ilgili söylenenlerin doğru olmadığını açık bir şekilde uzmanlar söylüyor. Siyanürle arama, çıkarma gibi bir işlem kesinlikle söz konusu değil. Ayrıştırma ile ilgili işlemler zaten kapalı havuzlarda, izole yerlerde, kapalı mekanlarda gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla doğru bilgilendirme çok önemli."
 
"VATANDAŞLARIN HASSASİYETİ MANİPÜLE EDİLİYOR"
Vatandaşların çevre hassasiyetine son derece saygılı olduklarının altını çizen Çelik, birtakım radikal grupların, çevrecilik hassasiyeti adı altında vatandaşların bu hassasiyetini manipüle etmeye çalıştığı uyarısında bulundu. Çelik, bu manipülasyon neticesinde, olay çevre meselesinden çıkarılıp hükümetle siyasi mücadeleye dönüştürülmeye çalışıldığını dile getirdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çevreci dostlarımız şundan emin olsunlar, kendileriyle her zaman beraberiz. Partimizde çevre birimiyle ilgili özel bir başkanlık vardır. Gerçek çevreci dostlarımıza kapılarımız her zaman, 24 saat açıktır. Herhangi bir diyalog eksikliği söz konusu değildir. Birtakım radikal grupların yalan haberlerle bilgilerle ortaya koyduğu manipülasyonlarla oradaki durumun bir alakası yoktur. Gereken hassasiyet gösterilmektedir. Birçok izin vermişiz bu konularla ilgili. Verdiğimiz izinler esasında bu çevresel hassasiyetin korunmasıyla alakalı olarak bir takım yaklaşımları içeriyor. Birincisi, bütün yapılan işlemlerin çevresel etki değerlendirmesi raporuna uygun bir şekilde olduğunu bizzat takip edeceğiz. ÇED raporuna aykırı herhangi bir işleme izin verilmeyecektir."
 
“TAKİPLERİ YAPILACAK”
Maden arama bölgesinde Atıkhisar Barajı'ndan içme suyu kullanıldığı haberlerinin de doğru olmadığını aktaran Çelik, bu bölgede yüzey sularının kullanılacağını, bu yetmediğinde firmanın gölet yapacağını bildirdi. Çelik, ticari faaliyetler gözetilirken verdikleri ruhsatların ÇED raporuna uygun olarak hayata geçirileceğini, ormanla ilgili ortaya konulan prensiplere uygun takiplerin yapılacağını anlattı. Çevreyle ilgili hassasiyeti olan insanların yanında olduklarını vurgulayan Çelik, bölgede maden arama faaliyeti yapan firmanın, vatandaşları bilgilendireceğini söyledi. "Bu SİT iznini kaldıran kişisi Mimarlar Odası üyesi olduğunu bilmiyorlar mı? Orada çeşitli ruhsatlar devlet tarafından verilirken, aynı zamanda itfaiye ruhsatı ve benzer ruhsatların CHP'li belediyeler tarafından verildiğini bilmiyorlar mı?" diye soran Çelik, çevre konusunda hassasiyet gösteren vatandaşların başlarının üstünde yerinin olduğunu ifade etti.