Altın madeni karşıtı eylem ve söylemlerinin adresine dönüşen Balaban için, ‘Kazdağları’ tanımı yapılmasına bozulan Muhtarlar ses verdi;
“Asıl Kazdağları, Orası Değil, Bizim Orası…”
Yenice, Bayramiç ve Ayvacık’ ın zirvelerinin Kazdağları olduğunu anlatan Yenice Muhtarlar Derneği Başkanı Adnan İzmir ve Yenice İlçesi muhtarları, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti.
Muhtarlar Derneği Başkanı İzmir, Ziyarette dikkat çeken şu ifadeyi kullandı;
“Valim, Esas Kazdağları’ndan selam getirdik”
Balaban tepesi ve maden faaliyeti yapılan Taşlı tepenin Kazdağlarıyla ilgisinin olmadığını, Ağı dağı olarak da bilinen bölgenin, yanlış isimlendirilmesine kayıtsız kalmayan muhtarlar; Kazdağlarının Yenice, Bayramiç ve Ayvacık İlçelerinin zirvelerinde olduğunu vurguladı.
 
-------------------------------------
KAZDAĞ İÇİN OLUŞAN YANLIŞ ADRES ALGISINA, SESSİZ KALMADILAR;
“ORASI DEĞİL, BİZİM ORASI…!”
------------------------------------
Metalik Maden karşıtı gösterilerin adresine dönüşen noktadan, Kazdağları diye bahsedilmesine, asıl Kazdağ’ lılar tepki verdi.
Yenice Muhtarlar Derneği Başkanı Adnan İzmir ve Yenice İlçesi muhtarları, durumu özetleyen açıklamayı, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’ ya gerçekleştirdikleri ziyarette yaptı.
Yenice Muhtarlar Derneği Başkanı Adnan İzmir,  Aşağı Çavuş Köyü Muhtarı İsmail Özkurt,  Yukarı Çavuş Köyü Muhtarı Veli Günay,  Reşadiye Köyü Muhtarı Nuran Şen,  Erencik Köyü Muhtarı Hidayet Çağlıyan,  Hıdırlar Köyü Muhtarı Bilgin Aydın,  Kurtlar Köyü Muhtarı Ahmet İçen ve Oğlanalan Köyü Muhtarı Mustafa Seyhan, “Asıl Kzdağları bizim orası” çıkışına, imza attı.
Vali Orhan Tavlı, Doğa Harikası Kazdağlarının doğal ve kültürel yapısının korunması ve turizm potansiyelinin değerlendirilmesi, uluslararası alanda tanıtılmasıyla ilgili süren faaliyetler hakkında muhtarlarla bilgi alışverişinde bulundu.
ORASI DEĞİL, BİZİ ORASI…
Balaban tepesi ve maden faaliyeti yapılan Taşlı tepenin Kazdağlarıyla ilgisinin olmadığını, Kazdağlarının Yenice, Bayramiç ve Ayvacık İlçelerinin zirvelerinde olduğunu hatırlatan Yenice Muhtarlar Derneği Başkanı Adnan İzmir ve Yenice İlçesi muhtarları,  Kazdağlarına   40 Km uzaklıkta olan Balaban tepesi ile anılmasından rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. Vali Orhan Tavlı’ya Kazdağlarının doğal ve kültürel yapısının korunması için yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler.
OKSİJEN DEPOSU
Dünyanın oksijen kalitesi açısından en önemli habitatlarından biri olan ve bu habitatını da kendine özgü flora ve faunasını oluşturan Kazdağlarının korunması için Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile birlikte gerekli tüm önlemlerin alındığını ifade eden Vali Orhan Tavlı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kazdağlı muhtarlara teşekkür etti.
Haber Merkezi