“Gazdağlarına gösterdiğin duyarlılığı, bize de göster beeya…!”
Hibe ettiği araçları geri isteyip, “Kardeşlik olgusunu zedelediği, Kardeşliği sırtından hançerlediği “ öne sürülen Avcılar Belediye Başkanı  Turhan Hançerli , Çanakkale’de siyaset gündemini ısıttı.
CHP’ li Avcılar Belediye Başkanı Turhan  Hançer’e, AK Parti Kurmayı Av. Turan gibi, Partili Geyikli Belediye Başkanı Oruçoğlu tepki gösterdi:
“ŞAŞIRDIK MI? ŞAŞIRMADIK…!
 BU BİR CHP KLASİĞİ…
BÖYLE KARDEŞLİK OLMAZ…”
Avcılar Belediyesi ile Geyikli Belediyesi arasında ‘kardeş belediye’ protokolü gereği, ‘Eyvah eyvah’ sinema dizisinin adresi Geyikli’ye gönderilen iki hizmet aracının iade talebi, şehrin siyaset gündemine oturdu.
AK Partili Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Hibe araçlarının geri istenmesini anlatır yazının  ulaşması üzerine, araçları geri göndererek, “Böyle kardeşlik olmaz, kardeşliğimiz bitmiştir. Araçları gönderdik, kendimize şimdi yeni bir kardeş belediye arayacağız” ifadesiyle durumu özetledi.
---------------------------------
Hibe araçların geri istenmesi, dikkat çeken değerlendirme getirdi;
“CHP’ Lİ BELEDİYEDEN,
ÖTEKİLEŞTİRME ÖRNEĞİ…,”
-----------------------------------
Geyikli bu soruya yanıt arıyor. “Kardeş, kardeşe bunu yapar mı?”
Bir önceki dönem CHP’ li Belediye’ye sahip Geyikli Beldesi’nin, kardeş belediyesi İstanbul Avcılar belediyesi, kardeşlik günleri anısına hibe edilen araçları geri isteyince, siyaset gündemi bir anda ısındı.
CHP’ den, AK Parti’ye geçen Geyikli Belediyesi “Böyle kardeşlik olmaz” ifadesiyle şok gelişmeye tepki verdi.
İstanbul Avcılar Belediyesi ve Çanakkale Geyikli Belediyesi arasında, bir önceki dönem  ‘kardeş belediye’ protokolü imzalanmıştı. Her iki Partili belediye’nin kardeşliği, Geyikli Belediyesi’nde bayrak değişimi gerçekleşip, AK Parti kazanan taraf olunca adeta sonlandı.
CHP’li Avclar Belediye’sinin kardeşlik anısına Geyikli’ye gönderdiği iki hizmet aracının iade istemi, şok gelişme olarak gündeme oturdu ve türü tepkilere yol açtı.
Geyikli halkı; “Eyvah eyvah. Öküz öldü, ortaklık bitti mi ne?” tepkisi ardından, “Gazdağlarına gösterdiğin duyarlılığı, titizliği, bize de gösteri ver beeyaa…” diyerek, Beldelerinde ‘Eyvah eyvah’ serisini çeken ünlü komedyen Ata Demirer’e çağrıda bulundu.
Ünlü Komedyenin, Altın madeni karşıtı çevrecilerin söylem ve eylemlerine destek verip, Kazdağları için  Twitter hesabından sözlerini anımsatan Geyikliler, “Şimdi sıra bizde. Bizim için;  ‘Eyvah eyvah. Bu nasıl kardeşlik’ diye bir soruver beeeya Ata bey..” şeklinde yüz gülümseten ifadelerini tekrarladı.  
Geyikli’nin AK Partili Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu ise, hibe araçların iadesi içerikli talep yazısının kendilerine ulaşması ardından,  araçları geri göndererek, “Böyle kardeşlik olmaz, kardeşliğimiz bitmiştir. Araçları gönderdik, kendimize şimdi yeni bir kardeş belediye arayacağız” dedi.
AK Parti Grup Başkan vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan ise, duruma tepki gösteren bir diğer isim oldu.
AK Kurmay Turan; “Sürekli ayrımcılıktan, ötekileştirmeden bahsedenlerin bu adımı aslında bir zihniyetin tezahürü de olsa biliyoruz ki bu toprakların ne siyasi kültüründe ne siyasi ahlakında bu saçmalığın yeri yok, olmamalı. Avcılar Belediyesini bu yanlıştan dönmeye ve araçları iadeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
2017 yılında Geyikli Belediyesi’ne ‘kardeş belediye’ kapsamında kamyon ve kepçe olmak üzere iki hizmet aracı, Avcılar belediyesi’nden gelmişti.
31 Mart seçimlerinin ardından Geyikli Belediyesi’ndeki yönetimin değişmesi ile birlikte resmi yazı ile hibe araçların iadesi istendi.
AK Partili Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, tepki toplayan iade talebi hakkında süreci anlattı.
Belediye’ye ulaşan Resmi yazıdan söz eden ve iade talebine gerekçe olarak ‘araçlara kendilerinin ihtiyaçları olduğu’nun gösterildiğini söyleyen Başkan Oruçoğlu, iade talep yazısının gelmesinin ardından araçların geri gönderiminin sağlandığını belirtip şöyle dedi
“Meclisimizde, Avcılar Belediyesi’ni ‘kardeş belediye’ den çıkardık. Böyle kardeşlik olmaz, kardeşliğimiz bitmiştir. Araçları gönderdik, kendimize şimdi yeni bir kardeş belediye arayacağız. Şık bir hareket değil. Olmasaydı iyi olurdu”  
Ak Parti Grup Başkan vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; ‘kardeş belediye’ ilan ederek hizmet aracı gönderdiği Geyikli Belediyesinde yerel seçim sonrası yönetimin değişmesiyle bu araçları geri isteyen CHP’li İstanbul Avılar Belediyesi için;  sosyal medyadan tutanak ve hizmet araçlarına ait fotoğraflarla birlikte yaptığı paylaşımda şunları ifade etti;
“BİR CHP KLASİĞİ”
“Bir CHP klasiği; İstanbul Avcılar Belediyesi, Çanakkale’de CHP’li Geyikli Belediyesi ‘kardeş belediye’ ilan ediyor ve 2 motosiklet 2 hizmet aracı gönderiyor. 31 Mart seçimlerinde Geyikli’yi AK Parti alınca da araçları geri istiyor. Ak Partili yeni başkanımız da ‘zıkkımın kökü’ deyip geri gönderiyor. Sürekli ayrımcılıktan, ötekileştirmeden bahsedenlerin bu adımı aslında bir zihniyetin tezahürü de olsa biliyoruz ki bu toprakların ne siyasi kültüründe ne siyasi ahlakında bu saçmalığın yeri yok, olmamalı. Avcılar Belediyesini bu yanlıştan dönmeye ve araçları iadeye davet ediyorum.”
Cuma Deren