Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, ormanlara bakım ve gençleştirme çalışmaları yaparak, ormanların servet artımının, 12 yılda 12 milyon m3 artmasına katkıda bulunulduğunu açıkladı.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede; Orman ve orman kaynaklarını, korumak, doğaya yakın bir anlayışla geliştirmek, ekosistem bütünlüğü içinde sürdürülebilir ve topluma çok yönlü faydalar sağlayacak şekilde yönetmek ve işletmek olan misyonu çerçevesinde, ormanları imar ve ıslah etmek için, ağaçlandırma, endüstriyel plantasyon, koruya tahvil, rehabilitasyon, tabii gençleştirme ve sunni gençleştirme, erozyon kontrolü, fidan yetiştirme, gençlik bakımı (seyreltme), kültür bakımı, sıklık bakımı (seyreltme), ilk aralama bakımı (seyreltme), meşcere bakımı (seyreltme) ve bakım faaliyetlerinin yürütüldüğü kaydedildi.

Açıklamada; “2006 yılı amenajman planları ile 2016-2018 yılı yeni yapılan amenajman plan verileri değerlendirildiğinde, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı 8 Orman İşletme Müdürlüğünün, 2006 Yılı Orman Serveti 45.443.869 m3 iken, 2018 yılı orman serveti 57.980.296 m3 olarak belirlendi. Yapılan Ormancılık faaliyetleri ile 12 yılda 12 milyon m3 %28 Orman servetinde artış oluşmuştur” debildi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy özveri ile çalışıp, sürdürülebilir ve topluma çok yönlü faydalar sağlayacak şekilde ormanların işletilip, orman servetinin 12 yılda 12 milyon m3 artmasına katkı sağlayan tüm ormancılık çalışanlarına teşekkür etti.