Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ENSAR Vakfı ortaklığında hayata geçirilen Engelsiz Kitap ve Kahve Projesinin bir şubesi de Çanakkale’de açıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle Ensar Vakfı Çanakkale Şubesi tarafından hayata geçirilen 7/24 Engelsiz Kitap Kahve Merkezi'nin açılışına AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Vali Orhan Tavlı, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Ensar Vakfı Çanakkale Şube Başkanı Sabattin Güner, Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, İl Müdürleri, daire amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Projenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ensar Vakfı Çanakkale Şube Başkanı Sabahattin Güner, “Bu kısa süre içerisinde birkaç faaliyet yaptık. Kitap kafemizin adı Engelli Kafe olmasına rağmen hepimiz birer engelli adayıyız. Allah nasip ederse, yarından itibaren burada okuma ve seramik kurslarımız başlayacak.” dedi.
 Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader ise gerçekleştirdiği konuşmasında   Ensar Vakfı çalışmaları ve Çanakkale başta olmak üzere bir çok ilde hayata geçirilen 7/24 Engelsiz Kitap Kahve Merkezi projesi hakkında bilgiler verdi. Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, “1979 yılında kurulan vakfımız 40 yılını doldurmuştur. 165 şubesi, 58 yurdu ile vakfımız hizmetlerine devam etmektedir. Bugün burada açılışını yapmakta olduğumuz kitap kafemiz, Türkiye’nin birçok yerinde açıldı ve hizmet vermeye devam ediyor. İnşallah burada okumanın değeri ve bilginin kıymeti anlaşılacaktır” dedi.
Engelliler Vicdanları Ve Ruhları Yok Olan İnsanlardır
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, “ENSAR milli ve manevi değerlerin aktarılmasında önemli kuruluşlarımızdan birisidir. ENSAR gibi kuruluşlarımız, gençliğin yeniden asli görevlerini yerine getirmesine vesile olacaktır. Bugün artık savaşlar topla tankla yapılmıyor. Artık insanların ruhları yok ediliyor. Vicdanları, ruhları, dinleri yok ediliyor. Bu şehrin bizi kendimize getirmesi gerekir. Binlerce şehidimiz, biz bugün bir araya gelelim diye can verdiler. Ben engelli kardeşlerimizle Ensar Vakfı’nda iftar yapmıştım. O kardeşler engelli değil, engelliler vicdanları ve ruhları yok olan insanlardır.”
“Bizim Bu Millete Borcumuz Var”
 Ensar vakfı başkanının ardından bir konuşma yapan  Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Bizler 17 yıldan beri takip ediyorsunuz güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Şehrimizin her alanında marka değerin artması için milletimize layık olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bir derdimiz var bin dermana değişilmez. Bu millet seçim oldu bize oy verdi, ekonomik kriz oldu sabretti. 15 Temmuz oldu can verdi. Bizim bu millete vefa ve can borcumuz var. Bugünkü çalışma anlamlı bir çalışma… Son dönemlerde Çanakkale büyük bir dönüşüm yaşadı. Her projemiz ulusal bir marka haline geldi. Yapılan tüm çalışmalar ulusal ölçekte projelerdir. Bugün heyecanlıyım bugün mutluyum. Engelli arkadaşlarımızın burada oyun oynayacakları, çay, kahve içecekleri ve güven duyacakları bir mekandan bahsediyoruz. Spor Bakanlığımız ve Ensar Vakfı’nın ortak bir projesi ile Çanakkale’deki bir açığın az da olsa kapatılmasını imkanı yaşayacağız” dedi.
 
Şerife Erdem