1984 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal’ın talimatı ile kurulan  Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, dar gelirli vatandaşa yönelik gerçekleştirdiği projeler ve yaptığı konutlar ile bir çok aileyi ev sahibi yaptı. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun 100. Yılı olan 2023 yılına kadar 1 Milyon konuta ulaşmayı hedefliyor.
Bu kapsamda Çanakkale’de de projelerine devam eden TOKİ, İntepe’ye yapacağı konutlar için önceki gün kura çekimi gerçekleştirdi. 171 konutlu proje için 2 bin 34 kişi başvuru yaptı. Ev sahibi olmak için başvuran  Çanakkaleli dar gelirli vatandaşlar, kura çekiminde büyük bir heyecan yaşadı. Kira öder gibi evlerinin taksidini ödeyerek, ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar kura çekimini heyecanla takip etti.
 Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından 50 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında Çanakkale Merkez’de 2+1 ve 3+1 planda yapılacak 171 konut için  gerçekleştirilen kura çekim töreninde  konut almaya hak kazanan vatandaşlar duygu dolu anlar yaşandı.  Kimisi yıllardır hayalini kurduğu eve bu kez de kavuşmazken, kimisi de kurada isminin çıkması dolaysı ile gözyaşlarını tutamadı. Çanakkale 1. Noterliği gözetiminde yapılan kura çekiminde ismi çıkan vatandaşlar kira öder gibi ev taksidi ödeyecek.