Türkiye’nin köklü kulüplerinden biri olan Fenerbahçe Kulübüne gönül veren Fenerbahçelilerin her yıl kutladığı Dünya Fenerbahçeliler Günü, Çanakkale’de de marşlar eşliğinde kutlama programı gerçekleştirildi. Çanakkale Fenerbahçeliler Derneği tarafından gerçekleştirilen  kutlamaya  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Çanakkale Baro  Başkan Bülent Şarlan, CHP’li Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Ercüment Fırıncı, Fenerbahçe’nin efsane futbolcuları; Alparslan Eratlı, İsa Ertürk, Selahattin Karasu, Özcan Kızıltan, İbrahim Ejder ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından sahneye davet edilen Fenerbahçe’nin efsane futbolcuları; Alparslan Eratlı, İsa Ertürk, Selahattin Karasu, Özcan Kızıltan, İbrahim Ejder’e çiçek takdim edildi. Gözyaşlarına  hakim olamayan Eratlı ve arkadaşlarının yanına gelen Fenerliler de duygu dolu anlar yaşadı. Efsane futbolcular taraftarlar tarafından Çiçekler verildi. Yapılan tezahüratlar ve söylenen marşlar eşliğinde kürsüye çıkan efsane futbolcular özledikleri manzara karşısında   duygu dolu anlar yaşadı.
Program Çanakkale Fenerbahçeliler Deneği Başkan Dr. Ali Güven Serçe’nin yapmış olduğu açılış konuşmasıyla başladı. Serçe Konuşmasında “Fenerbahçe ruhu Çanakkale ruhudur diyen Çanakkale Fenerbahçeliler Deneği Başkan Dr. Ali Güven Serçe açılış konuşmasında , “ Dünya Fenerbahçeliler Günü kapsamında Çanakkale derneğimizin düzenlediği şölene hoş geldiniz.  Çanakkale kenti ülkemizin en büyük anıt şehirlerinden biri. Hatta belki de en önemlisidir. Çünkü şuanda yaşadığımız Türkiye Cumhuriyetinin harcının karıldığı, temellerinin atıldığı yerdir Çanakkale. Biz bu Cumhuriyeti Ulu Önderimiz Atatürk önderliğinde Çanakkale ruhu ile kuruduk. Bu ruh halini şöyle tanımlayabiliriz; kayıtsız, şartsız bir vatanseverlik ve Allah sevgisi. Fedakârlık, inat, asla pes etmemek, en olumsuz şartlarda bile mücadeleden vazgeçmemek. İşte budur Çanakkale ruhu. Bu kavramların hepsini Fenerbahçe ruhunda da görüyoruz. Birebir örtüşüyor ikisi. İşte bu yüzden Fenerbahçe’miz, Çanakkale’de çok güçlü olmak zorunda. Güçlü bir şekilde temsil edilmek zorunda. Vatanımızın ve geleceğimizin teminatı bu ruhu canlı tutmaya bağlı.  Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel miras da bu zaten. Bu düşüncelerle başlattığımız seferberliğin ilk icraatında bizi desteklediğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Verdiğiniz şevk ve destek ile Fenerbahçe’miz Çanakkale’de hak ettiği şekilde temsil edilecektir” ifadelerine yer verdi. 

 “Fenerbahçe Atatürkçü Duruşu İle Dünyaya Örnek”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise , “Fenerbahçe çok büyük bir aile, çok büyük bir camia. Bende yaşamım boyunca bu ailenin bir parçası olmaktan, bu camianın üyesi olmaktan büyük onur ve guru duydum. Fenerbahçe’mizin İstanbul, vatan işgal altındayken çok önemli bir duruşu vardı, mücadelesi vardı ve Fenerbahçe’miz bugünde Atatürkçü, çağdaş duruşuyla bütün Türkiye’ye, dünyaya örnek olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı. 
“Fener Olmak İçin Biraraya Geldik”
1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ruşen Çetin de bir konuşma yaparak;  “Dünya Fenerbahçeliler Günü olarak oldukça önemli bir gün. Hepimiz için en önemli günlerden birisi onun için burada hep bir araya geldik. Bizde Çanakkaleli arkadaşlarımızı Fenerbahçelileri kırmayarak hem kulüpten yönetici arkadaşlarımızı, hem 1907 Fenerbahçe Derneği’nden hepimiz buraya katıldık. Benim sizden bir ricam olacak. Bu akşam Dünya Fenerbahçeliler Günü biliyorsunuz çok önemli bir ‘Fener Ol’ kampanyamız var. Bu akşam lütfen hepiniz SMS atmayı unutmayın” dedi. 
Akşam boyunca Fenerbahçeliler marşlar, şarkılar ve çeşitli etkinlikler Dünya Fenerbahçeliler Günü’nü doyasıya kutladı.

Cuma Deren