Etkinliğe destek verme hazırlığındaki gençler arasında geçtiği ileri sürülen şiddet planlı sözler,
“Bu düşünce gerçek olur ise, Çanakkale’ yi karıştırır.” değerlendirmesine neden oldu.
İddiaya göre, genç çevreci gurubun arasında; “Maden şirketinin işçilerini taşıyan araçların önüne keselim, gerekirse devirelim” şeklinde şiddet içerikli söylemlerde bulunuluyor.
“KARARI ÇANAKKALELİ VERİR,
TAŞIMALI SİSTEM DEĞİL…”
Maden karşıtı etkinlik ve maden sahasındaki ağaç kesimine dikkat çekmek amacıyla,  Ege bölgesinin çeşitli noktalarından Çanakkale’ye otobüslerle getirileceği bilinen katılımcıların, kastı aşacak gösteri ve tepkileri ile oluşabilecek bir gerginliğin, “Huzur Kenti Çanakkale” markasına gölge düşüreceğini savunan çok sayıda Çanakkaleliye göre;
“Çanakkale’nin,  geleceğine ilişkin kararını, şehrin yaşayanları vermesini bilir.
Taşımalı sistem ile çevre için fikir beyanı, Çanakkale insanı yok saymaktır.”
------------------------------------
TAŞIMALI ‘ÇEVRECİ’ HAZIRLIĞI,
AKILLARA ‘GEZİ’ Yİ GETİRDİ…

------------------------------------
Çanakkale’ de kamuoyu; maden faaliyetlerine protesto için, taşımalı sistemle şehre getirilecek çevrecileri konuşuyor. 
Atikhisar barajı yakınlarındaki mesire alanında, Kayadere köyü çevresinde, Kirazlı ve protesto edilecek maden alanı bölgesinde, ses getirmesi amacıyla bir dizi gösteri hazırlığı sürdürdükleri öğrenilen çevrecilerin, “Ölüler altın takmaz” temasıyla, kostümler de hazırlattığı alınan bilgiler arasında
CHP’li Çanakkale belediyesi öncülüğünde, önceki gün Çanakkale STK’ları ile yapılan ve Troia Festivali’nin gerçekleşmesine ilişkin görüş alış verişi ağırlıklı toplantı ardından, katılımcılara; ‘Maden karşıtı eyleme kaç kişi ile destek olunulacağı.’ sorusunun yöneltildiği ileri sürüldü.
Şehre komşu iller dışında, Ege bölgesini kapsayan çalışma ile, Maden karşıtı eyleme çevrecilerin taşınacağı, kamuoyuna yansıyan bilgiler arasında.
 ‘GEZİ’Y E DÖNMESİN…
Çanakkale’nin, Maden şirketlerinin faaliyetlerine bağlı, gelecekteki çevre sorunu yaşayacağı söylemi ile gerçekleştirilmesi planlanan etkinlik kapsamında, kastı aşacak gösteri ve eylemler ile, Çanakkale’de ‘Yeşil alan ve ağaç’ sevgisinin  bir anda Gezi örneğine yol açabileceğinin altını çizen vatandaşlar: ‘Huzur Şehri, barışın kenti’ markasının bu nedenle zarar görebileceğini savundu. Çok sayıda Çanakkale yaşayanı;
“Çanakkale’nin,  geleceğine ilişkin kararını, şehrin yaşayanları vermesini bilir. Taşımalı sistem ile çevre için fikir beyanı, Çanakkale insanı yok saymaktır.” görüşünü dile getirdi.
ŞİDDET PLANLI EYLEM İDİDASI…
Öte yandan, etkinliğe destek verme hazırlığındaki gençler arasında geçtiği ileri sürülen şiddet planlı sözler, ürküttü.
Protesto edilen maden şirketinin faaliyet göstereceği alanda, iddiaya göre; gösteri ve bir dizi eylem hazırlığındaki çevreci gençler arasında konuşulduğu öne sürülen sözler, hayli düşündürdü.
Bir süredir dillenen sözler için, duyarlı Çanakkaleliler; “Bu düşünce gerçek olur ise, Çanakkale’ yi karıştırır.” Değerlendirmesinde bulundu.
ŞİDDET İÇERİKLİ  DÜŞÜNÜLEN,,,
İddiaya göre, genç çevreci gurubun arasında; “Maden şirketinin işçilerini taşıyan araçların önüne keselim, gerekirse devirelim” şeklinde söylemler türedi.

 Erdem Sürek