Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim elemanı ve proje yöneticisi Öğr.Gör.Arzu Bayındır; projenin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi girişimi, Çanakkale Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Özel Koleji, Manisa Soma Kaymakamlığı ve Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri (Soma madeninde çalışan ve maden kazasında yitirdiğimiz kişilerin çocukları) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu, İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumu, Genelkurmay Personel Dairesi Başkanlığı işbirliğine dayalı olarak  24 Haziran -13 Temmuz 2019 tarihleri arasında konaklamalı, 6'şer günlük programlarla üç dönem olarak Çanakkale’de gerçekleştirildiğini III. Dönemin 16-21 Temmuz 2018 tarihleri arasında şehit ve gazilerimizin çocukları ve Küçükkuyu, Biga, Eceabat, Ezine, Lapseki, Ayvacık ilçelerinde öğrenim gören 12 yaş grubu 40 öğrencinin  katılımı ile sona erdiğini ifade etti.

Proje kapsamında öğrencilerin kampta yaptıkları etkinliklerden de söz eden Bayındır konuşmasına şu sözlerle devam etti: Projede kamp etkinliklerinde yaş grubu dikkate alınarak ana yerleşkenin Çanakkale Özel Koleji olduğunu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu ve Eğitim Fakültesi Yerleşkelerinin tüm eğitim alanları ile  Çanakkale ilinin doğal ve kültürel kaynaklı eğitim ortamlarını eğitsel amaçlı kullanılarak öğrencilerde farkındalık yaratılmaya çalışıldığını, derslik, işlik ve laboratuvarlar yanında; doğanın kendisi, müzeler, Astrofizik Araştırma Merkezi Ulupınar Gözlemevinin eğitim amaçlı kullanıldığını belirtti. 

Sertifika dönemi sonunda düzenlenen programda konuşan proje yürütücüsü Öğr. Gör. Arzu Bayındır, kampın III. Dönemini de başarıyla gerçekleştirmenin ve özellikle minnet borcu duyduğumuz gazi ve şehit çocuklarımızı bu programda ağırlamanın mutluluk ve onurunu yaşadıklarını, 116 Jandarma alay komutanının daveti ile And içme törenine iştirak etmenin ayrı bir duygu yaşattığını ifade etti. Amaçlarının öğrencilerde bilim farkındalığı kazandırmak, bilimle ve popüler bilim ile tanıştırmak, bilimi sevmelerini sağlamak, bilimin her dakika yanımızda olduğunu hissettirmek ve yaşamlarında problem çözme, analiz ve sentez yapabilme düşünsel becerilerinin de geliştirilmesi olduğunu söyledi.
 
Yapılan konuşmaların ardından Öğrencilere sertifikaları ve kamp boyunca yapmış oldukları etkinliklerin yer aldığı bir görselin sunumu ve kamp pastasının kesimi, İzmir Marşı, Neler Oluyor Hayatta, Mavi Boncuk, Memleketim şarkılarının öğrenciler tarafından coşkuyla söylenmesi ve geniş katılım ile sona erdi.
 
Cuma Deren