Geçtiğimiz yıl Lapseki’de hayal denilen bir projeyi gerçekleştirerek doğalgazı Lapseki’ye getiren Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Dalyan Mahallesi için de firma ile sözleşmeyi imzaladı. Yapılan anlaşmanın ardından kısa sürede Dalyan Mahallesine doğalgazın götürülmesi için çalışmalar başlayacak.  
2014 Yılında Belediye Başkanı Seçimlerinde projelerinin arasında yer alan ve Belediye Başkanı olduktan sonra büyük bir enerji ile takip ettiği Doğalgaz projesini gerçekleştirerek, Lapsekililerin ‘Hayal’ dedikleri doğalgazı İlçeye getiren Başkan Eyüp Yılmaz, geçtiğimiz yıl yapılan görkemli açılış ile İlçe Merkezine doğalgaz verilmişti. Yapılan altyapılar ile İlçe merkezine verilen Doğalgaz bu kez de Şehir merkezinin biraz dışında kalan Dalyan Mahallesi için çalışmalar başlayacak. 
Bu kapsamda Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, doğalgaz dağıtımı konusunda eksik kalan mahallelerin tamamlanması için Aksa Çanakkale Doğalgaz Şirketi Müdürü Çağdaş Adıbelli ile doğalgaz protokolünü imzaladı. Yakın zamanda tüm Lapseki'nin doğalgaza kavuşması için çalışmalar başlatılacak.

Adem Y. Bağ