Doğu Biga Madencilik A.Ş.'den yapılan açıklamada, şunlar ifade edildi: "Son günlerde medyada yer alan ve gerçeği yansıtmayan bazı haberlerin ardından Şirketimiz tarafından aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür:
Öncelikle ifade etmek isteriz ki; Şirketimiz tüm faaliyetlerini başta maden mevzuatı, çevre mevzuatı, orman mevzuatı olmak üzere ilgili tüm mevzuatlara uygun şekilde devam ettirmektedir.
Gelinen aşamada;
1. İzne konu olan ve madencilik faaliyetlerinin yapılacağı ormanlık sahadaki ağaç kesimi işlemlerinin tamamına yakını bitirilmiş olup, bu işlemlerin tümü verilen izinler kapsamında ve hukuki zeminde gerçekleşmiştir.
2. Ağaç kesimi tamamlanan alanlarda, madencilik faaliyetinden sonra sahanın rehabilitasyonunda kullanılmak üzere üst toprak sıyırma ve depolama işlemlerine başlanmıştır. Madencilik faaliyetleriyle eşzamanlı olarak sahanın doğaya yeniden kazandırılması sağlanacaktır.
3. Madencilik sahasındaki tüm faaliyetlerimiz, orman ve çevre izinleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Orman izin sınırları dışında hiç bir alanda herhangi bir faaliyetimiz söz konusu değildir.
4. Tüm faaliyetlerimiz ilgili kamu kurumları tarafından devamlı olarak denetlenmektedir.
Şeffaflık politikamız çerçevesinde, işletme dönemi boyunca, üyeleri arasında ilgili tüm sivil toplum örgütlerinin, yerel/ulusal basın mensuplarının ve Çanakkaleli hemşehrilerimizin de bulunacağı bir komisyonu, madencilik faaliyetlerimizin her aşamasında ilgili mevzuatlara bağlı çalıştığımıza tanıklık etmeye davet ediyoruz."