‘Çevremdekilerin Gazına Geldim,  Özür Dilerim’
2000 yılında kurulan AK Parti’n in kurucuları arasında yer alan ve bir dönem Lapseki AK Parti  İlçe Başkanlığı da yapan  Mehmet Kocabıyık, kendi sosyal medya hesabı üzerinden, kendilerine yapılan yanlışlıklar olduğunu söyleyerek,  AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan ile ilgili   bazı açıklamalar paylaşarak ithama bulunmuştu.

Paylaştığı konuların kendisine yanlış iletildiğini anlayan, çevresi tarafından gaza getirilerek doğru olmayan bilgilerin verildiğini anlayan  Kocabıyık, geçtiğimiz gün Türkiye Büyük Millet Meclisinde AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ı ziyaret ederek bizzat özür diledi.
Eski Lapseki İlçe Başkanı Mehmet Kocabıyık, yine kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çevresi tarafından gaza getirilerek, Grup Başkan Vekili Bülent Turan’a yönelik gerçekleştirdiği ithamların, sonradan yaptığı araştırmalar ile doğru olmadığı ortaya çıktığını ve bu yüzden özür diledğini belirtti. Kocabıyık “  Çanakkale ve ülkemiz için birlik beraberlik zamanı. Geçmişte yanlış bilgi ve tarafımıza yapılan bazı haksızlıklardan dolayı etrafımızın bize gaz vermesine aldanarak Sayın Gurup Başkan Vekili ve Çanakkale Millet Vekilimiz Bülent Turan hakkında, sonradan asılsız ve yalan olduğunu öğrendiğim ithamlarım ve söylemlerim oldu, işin aslını araştırmadan yaptığın yorum ve ithamlarımdan dolayı Sayın Vekilimiz Bülent Turan beyden özür diliyorum. Bu gün meclis ziyaretimizde bize göstermiş olduğu misafirperverliği ve samimiyetinden dolayı kendisine ve kıymetli vekilimiz Jülide İskenderoğlu'na şükranlarımı sunuyorum. Çalışmalarında başarılar diler bize düşen bir görev olursa her zaman yanlarında olduğumuzu bildiririm. Saygılarımla” diye paylaştı .
 
Cuma Deren