Merkeze bağlı Sarıbeyli köyü’ nün çiçeği burnundaki Muhtarı, eski Pehlivan Arslan’ dan, İptal kararlı Troia Festivali için vurgulu çıkış;
“KISPET’E VURMAM YETER….!”
Kırkpınar’ın 150 Pehlivanı ile Sarıbeyli köy hayrı düzenleyecek olan ‘Yeni Muhtar’, ‘eski Pehlivan’ Şahin Arslan;
“Ata sporumuz, Yağlı Güreşimiz eşliğinde kuracağımız ‘er’ meydanı gibi, görev verilirse Şehitler Coğrafyası Çanakkale’nin yarım asırlık Troia Festivali’ ni de kurabiliriz.
Kültür ve sanat ağırlıklı Festivalimize, Türkiye’den kimi davet etsek, hangi sanatçıyı çağırsak,  düşünmeden koşar gelir” diyerek, dikkat çeken çıkışa imza attı.
14 Temmuz Pazar günü, Sarıbeyli köyü’nün geleneksel köy hayrı için kurulacak er meydanında, Güreş Şenliği gerçekleşeceğini, geçtiğimiz hafta Kırkpınar çayırında ter döken 150 Pehlivan’ ın, Şehitler coğrafyasında buluşacağını sözlerine ekleyen Yeni Muhtar, eski Pehlivan Arslan açık davette bulundu.
“Çanakkale halkımız, Ata sporu yağlı güreş şenliğimize davetlimizdir” dedi.
------------------------------------ 
 ‘İSTENSİN YETER…!’
--------------------------------
Çanakkale’nin merkeze bağlı Sarıbeyli köü muhtarı, 14 Temmuz Pazar günü, 150 Kırkpınar pehlivanı’nın katılımıyla gerçekleşecek köy hayrına tüm Çanakkale halkını davet ederken, manidar bir söz etti.
“İstensin yeter…” diyerek, bütçe engelinin yol açtığı iptal kararıyla şehrin gündeminde tartışılan Troia Festivali’ nden bahsederek; “Kıt bütçeyle aslında neler yapılabiliyor. Örnek; köyümüzün hayrında kurulacak er meydanı.
Ata sporumuz yağlı güreşe gönül vermiş, er meydanlarında güreş tutmuş bir pehlivan olarak, Pehlivan arkadaşlarıma yaptığım daveti geri çeviren olmadı.  On binlerce lira harcanarak gerçekleştirilebilecek organizasyonu, kısıtlı köy muhtarlığı bütçesiyle yapacağız. Her şey para olamadığı gibi, hiçbir şey de, Asırlık kültürümüzü unutmamıza neden olamaz. İstedik, yapıyoruz. Mühim olan, geleneği, göreneği, kültür ve ötesini yaşatmak için uğraş vermek. “ diye konuştu.
KISPET’E VURMAK YETER…!
Er meydanlarında uzun yıllar güreş tutan Sarıbeyli köyü’ nün çiçeği burnundaki Muhtarı, eski Pehlivan Şahin Arslan; “Kıspet’ e vurmak yeter. İptal edilen Troia Festivali için herkesin aksine, ‘yapılmalı, yaparız, yapmak gerek’ ifadelerini kullanıp, bir deyişle siyaset değil, gönül işi, Memleket meselesi diyerek yola çıkacağımı söylüyorum.  Söz konusu Çanakkale olunca, gerisi teferruattır diyen bir Çanakkaleliyim. Görev verilsin, vuralım Kıspet’e, er meydanı gibi Festivalimizi kuralım. 
Çanakkale denilince, Ülkemizde akan sular durur. Bütçe bahanesiyle değil,  yaparız kararlığıyla yol aldık mı, Çanakkale’nin yarım asırlık festivalinde ne sanatçı, ne de sanat adamı bizi bu yol da yalnız bırakır. “şeklinde konuştu.
HER BİRİMİZİN, BİR PARÇASI ÇANAKKALE…
Türkiye’de, bir parçası Çanakkale’ de yatmayan ender insan bulunduğuna da dikkat çeken Pehlivan Muhtar Şahin Arslan; “Çanakkale’nin eşsiz değeri Truva, nasıl tartışmasız bir marka ise, Çanakkale’de Çanakkale için atılacak her adım, öylesine tartışmasız olmalı” dedi.
Düzenleyecekleri Güreş şenliğinden örnekle konuşan Pehlivan Muhtar Şahin Arslan; “Ata sporumuz, Yağlı Güreşimiz eşliğinde kuracağımız ‘er’ meydanı gibi, görev verilirse Şehitler Coğrafyası Çanakkale’nin yarım asırlık Troia Festivali’ ni de kurabiliriz, Kültür ve sanat ağırlıklı bu etkinliğe, Türkiye’den kimi davet etsek,  hangi sanatçıyı çağırsak, düşünmeden koşar gelir” diyerek, dikkat çeken çıkışa imza attı.
ÇANAKKALELİYE AÇIK DAVET…
Kırkpınar’ın 150 Pehlivanı ile merkeze bağlı Sarıbeyli köyünde, geleneksel köy hayrı düzenleyeceklerini, Güreş Şenilği ile kültürel etkinilğin taçlandırılacağını sözlerine ekleyen  Pehlivan Muhtar Arslan; “Tüm Çanakkalelileri bu etkinliğimize davet ediyorum. Kültürümüz yaşamalı, yaşatmalıyız. Şartlar ne olursa olsun, mücadele etmeli, pes etmemeliyiz.” İfadelerini kullandı.

Cuma DEREN