Bütçeye takılıp, iptal kararı çıkan Troia festivali için sert konuştu;
“SAHNEYE 300 BİN LİRAYLA, 
 SÜRDÜRÜLÜR OLAMAZ”
CHP’ li Çanakkale Belediyesi’nin kararını tartışan ve çeşitli açıklamalarla değerlendirmelerde bulunanlara, ÇTSO Başkanı Semizoğlu hodri Meydan çekti;
 “SİZ TAŞIN ALTINA ELİNİZİ KOYUN,
BİZ KAFAMIZI KOYARIZ…”
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)’ nın Meclis toplantısında ses veren Başkan Selçuk Semizloğlu, dikkat çeken ifadeler kullandı.
ÇTSO Başkanı Semizoğlu; “Biz lütfen özümüze dönelim, biz lütfen eski mutlu halimize dönelim.
Festivalimizi halk bahçemizde yapalım. Daha mütevazı yapalım” dedi.
---------------------------------
ÇTSO BAŞKANI SEMİZOĞLU;
“İSRAFTAN UZAKLAŞALIM…!”
----------------------------------
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Selçuk Semizoğlu, kamuoyunun gündeminde de tartışılan iptal kararı çıkan Troia Fastivaline ilişkin net konuştu.
“Biz ulusal bir star getirmek zorunda değiliz. İsraftan uzaklaşalım” diyerek, hayli dikkat çeken ifadelerde bulundu.
ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, bütçe yetersizliğinin neden olduğu iptal kararına ilişkin sözlerini, Temmuz ayı Meclis toplantısında etti.
Başkan Semizoğlu; “Belediyemizde yardımcı oluruz hiç sorun değil. Ama sahne kurulumuna 250- 300 bin lira harcanırsa bu festival zaten sürdürülebilir değildir.” dedi.
ÇTSO Başkanı’ nın; “Biz lütfen özümüze dönelim, biz lütfen eski mutlu halimize dönelim. Festivalimizi halk bahçemizde yapalım. Daha mütevazı yapalım” şeklindeki ifadeleri ise, Meclis üyelerinden alkış topladı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısının öne çıkan başlığı, iptal kararı çıkan Troia Festivali oldu.
Ekonomik yetersizliğin iptal kararını getirdiği bilinen ve 56’ncısı yapılamayacak Troya Festivali hakkında açıklamalarda bulun ÇTSO Başkanı; ‘Mütevazi bütçelerle’ 56’inci Troya Festivali’nin yapılabileceğini vurguladı.

Başkan Selçuk Semizoğlu, “Son günlerin güncel konusu festival. Bu festival çocukluğumuzdan beri gelen bir festival. ‘Son on yıldır festivale gittin mi?’ derseniz gitmedim.
Çünkü eskiden festivalimiz, çocukluğumuzda yani 10-15 yaşlarında festivale girerken para öderdik. Bir köşede yöresel ürünler satılırdı, bir köşede kasnak atılırdı, panayır gibi incik, boncuk satılırdı. O zamanlar daha mutluyduk. Festival alanına girerken para ödüyorduk. Şimdi festival niye iptal edildi? Ticaret Sanayi Odası’nın bir bütçesi var. 2018 yılının bütçesinde bizim bütün yurtiçi, yurt dışı gezilerimiz daha önceki yılarlıda katarak bir bütçe oluşturulur. 2019 yılı için belediye bütçe ayırmış mıdır festival için? Veya festival yapmayalım diye belediye meclisi karar almış mıdır. Paranız olsa da israf haram, paranız olmasa da israf haram. 1.5 milyonluk bir festival bütçesi zaten oldu. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Şimdi herkes bir açıklama yapıyor.
Ticaret Sanayi Odası, STK’lar şimdi bir araya gelsin. Kimin başkanlığında olacaksa yapalım bunu. Ama daha mütevazi bütçelerle.
Biz ulusal bir star getirmek zorunda değiliz. Biz belediyemizde yardımcı oluruz hiç sorun değil. Ama sahne kurulumuna 250- 300 bin lira harcanırsa bu festival zaten sürdürülebilir değildir. Biz lütfen özümüze dönelim, biz lütfen eski mutlu halimize dönelim. Festivalimizi halk bahçemizde yapalım. Daha mütevazı yapalım, daha yerli olsun, daha milli olsun. Uygun bütçe ile bunu yapabileceğimize inanıyorum. Bunda herkesin hem fikir olduğuna inanıyorum. Armağan Bey ÇATOD olarak açıklama yaptı. Misafirimiz varsa ÇATOD der ki; ‘biz misafirlerimizi ücretsiz konaklatalım’ Restorantçı arkadaşlarımı der ki; ‘biz öğle yemeği verelim’ Biz deriz ki; ‘lojistiklerini karşılayalım’ ama özümüze döneceğiz. İsraftan uzaklaşacağız“ şeklinde konuştu.
Vitamin’e özel sözler eden ÇTSO başkanı Semizoğlu ; “Kısacası, bu önemli gündem maddesine ilişkin neredeyse herkesin bir değerlendirmesi oldu. Diyeceğimiz şu; ‘Siz taşın altına elinize koyun, biz kafamızı koyarız.’ “ çıkışında bulundu

Cuma Deren