AK Kurmay Turan, görüşmenin içeriğini anlatır ifadelere sosyal medya paylaşımında yer verdi.  Seçimlerin geride kaldığını, Çanakkale’nin ulusal ve uluslararası projeleri ile gündeme gelmesi için  siyasi parti farklılığı göstermeksizin destekleyeceklerini belirtirken Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da yaptığı açıklamasında, Kentin daha yaşanılır ve konforlu olması adına yürütülen projelerin takibi için AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan ile bir araya geldiklerini söyledi.

Yaşanan kriz dolayısı ile gelirleri azalan Çanakkale Belediyesi bir çok projeyi tamamlamakta maddi zorluk çektiği bu günlerde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Ankara’da AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan ile görüşerek destek isteyeceği konuşuluyordu. Çanakkale’de günlerdir konuşulan bu ziyaret Perşembe günü Ankara’da gerçekleştirildi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve yardımcısı Handan Serap Özyayla Kenar ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisinde AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan ile bir araya geldiler. Başta Çanakkale Belediye Binası ve Sarıçay ıslahı gibi bir çok projenin konuşulduğu ziyaret iki taraf için de verimli gitti.
Ziyaret sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Kentimizin daha yaşanılır ve konforlu olması adına yürüttüğümüz projelerin takibi için Başkent Ankara’da Ak Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Sayın Bülent Turan’ı makamında ziyaret ettik” ifadelerine yer verdi.
Ziyaret hakkında sosyal medyada değerlendirmelerde bulunan Bülent Turan; "Seçimler geride kaldı. Önümüzde şehrimize hizmet edeceğimiz 5 yıl gibi önemli bir zaman var. Çanakkale’mizin ulusal ve uluslararası projelerle gündeme gelmeye devam etmesi için siyasi parti farkı gözetmeksizin kamu yatırımlarına devam etmek istiyoruz. El uzatan her ilgiliye elimizi uzatmaktan geri durmayacağız" dedi.

Projeler ve İhale Süreçleri Değerlendirildi
Belediyenin yardım istediği projeleri birlikte değerlendirdiklerini ifade eden Bülent Turan; "Tarihi Kangırlı Hamamı’nın restorasyonu, Merkez İçme Suyu Projesinin ödeneği, Karacaören Alahır Deresi’nin Islahı, Dardanos Güzelyalı Atıksu Projesi için kredi süreci, Sarıçay’ın modellenmesi çalışması, Merkezdeki Kütüphane ihale süreci, sosyal konutlardaki kentsel dönüşüm ve uzun süredir inşaatı devam eden Yeşil Belediye Hizmet Binasının tamamlanması gibi birçok konuyu masaya yatırıp neler yapılabileceğini değerlendirdik" dedi.

"Festivalin İptalinden Üzüntü Duydum"
Belediyenin bu yıl iptal Ettiği Uluslar arası Troia Festivalini de değerlendiren Turan; "Bu yıl 56.’sı yapılacak Troya Festivali’nin iptalinden duyduğumuz üzüntüyü dile getirerek Festivalin yapılabilmesi için başka yol olup olmamasına yönelik düşüncelerimizi paylaştık. Ayrıca özellikle DSİ ile ilgili talep ve yatırımların takibi için Sayın Başkan adına aynı gün, Tarım ve Orman Bakan Yardımcımızdan randevu aldık ve süreçlere destek vereceğimizi ifade ettik. Görüşmenin son bölümünde Habertürk Gazetesi Yazarı, deneyimli Gazeteci Sayın Muharrem Sarıkaya da bulundu. Siyasi makamlar gelip geçer, asıl olan hemşerilerimize yaptığımız hizmet ve mahcup olmayacak hatıralar bırakmaktır. Sayın Başkana ve Başkan Yardımcısına nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Her şey Çanakkale’miz için" dedi.
 
Cuma Deren