Kültür elçileri Çanakkale’ yi temsilen sınırları aştı.
Önce Selanik’te Atatürk evi ziyaret eden ÇAFAD kafilesi, ardından da ilk Yurt Dışı Festival’de Şehitler coğrafyasının Kültürünü sergilemek üzere Avrupa’ ya yayıldı.
TARİH YAZANLARIN TORUNLARI,
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YAYIYOR…
Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) Başkanı Selim Yazan, “Tarih yazan coğrafyanın çocukları, Halk Oyunlarımızı ilk yurt dışı festivalde sahneleyecek.
İspanya’da, Costa Brava Barcelona Festivalinde, Türkiye’nin Renklerini Avrupa’ ya Çanakkale’nin çocukları yayacak.” dedi.
Anılar biriktirerek, Türkiye ve Çanakkale’nin kültürünü yaymak için kara ve deniz yolculuğu yaparak Avrupa’da ilerleyen kafilenin ilk durağı Yunanistan oldu.
Atatürk’ ün doğdu evin bulunduğu Selanik ziyaretinde kafileye Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan eşlik etti.

KÜLTÜR ELÇİLERİ,
SINIRLARI AŞTI…
Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) Kültür elçiliği için yollarda. Avrupa’ ya yayılan ÇAFAD ekibi, anlam yüklü ziyareti Senalik’ te Atatürk’ ün doğduğu eve yaptı. Şehitler coğrafyasının selamını, Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ ün doğduğu eve taşıdı.
İspanya’ da Barcelona’ da gerçekleşecek Costa Brava Festicalinde, Türkiye’ yi Çanakkale olarak temsil edecek olan Halk Oyunları ekibinin fertleri, böylelikle 2019’ un İlk Yurtdışı etkinliğinde görev aldı.
Çanakkale’ yi, birçok ulusal ve uluslararası etkinlikte temsil eden ÇAFAD’ ın Bşkanı Selim Yazan; “2019 un ilk yurtdışı Festivali için yollardayız. Çanakkale Ruhu yüklü Derneğimizin fertleri, Atatürk evindeydi. Ekibimizi  Türkiye’ nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan misafir etti. Bizlerle birlikte Atatürk’ ün evi gezisine eşlik eden sayın Konsolos, kafileyi bilgilendirdi” dedi.
Tarih yazan coğrafyanın çocuklarının, Halk Oyunlarımızı 2019’ un ilk yurt dışı festivalinde sahneleyeceğini anlatan Yazan;
“İspanya’da, Costa Brava Barcelona Festivalinde, Türkiye’nin Renklerini Avrupa’ ya Çanakkale’nin çocukları yayacak.
Kafilede yer alan gençlerimiz, unutulmaz anılar biriktirerek, Türkiye ve Çanakkale’nin kültürünü yaymak için yollarda. Kara ve deniz yolculuğu ile Avrupa’da ilerliyoruz” bilgisini paylaşıp, ziyaretleri anlatır görselleri de paylaştı.
Kafilenin, Yunanistan’ dan İtalya’, ya geçtiği öğrenilirken, 12 ülkeden 21 ekibin katılacağı festivalde, Türkiye ve Çanakkale’ yi temsil edecek ÇAFAD’ ın sloganı; “Sorumluluğumuz büyük, Kültür elçiliğimiz aralıksız sürecek” oldu.

Cuma Deren