Dereceye giren fotoğraflar bu yıl ilk defa bir gün Biga ilçesinde, üç gün Çanakkale merkezde sergilendi. 10."Tarım ve İnsan" Fotoğraf yarışması sergisinin Biga ilçesindeki açılışına Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale İl Tarım Ve Orman Müdür Yardımcısı Hakan BATIBEKİ, Şube Ve İlçe Müdürleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Kurum Amirleri, Oda Ve Birlik Başkanları, Köy Muhtarları ve çok sayıda fotoğraf sever katıldı.
Serginin Açılış konuşmasını Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Hakan Batıbeki yaptı. Batıbeki   “Tarım ülkeler için olmazsa olmaz bir sektördür. Bunun yanında yüzyıllardır birçok sanat dalına ilham kaynağı olmuştur. Baktığımızda birçok fotoğraf, resim, müzik, el sanatlarının tarımdan etkilendiğini görmekteyiz. Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan "Tarım ve İnsan" temalı ulusal fotoğraf yarışmasının bu yıl 10'uncusu düzenlendi. 6 farklı kategoride düzenlenen yarışmaya bu yıl 669 fotoğraf sever, 2.933 fotoğraf ile katıldı. 20 eser dereceye girerek ödül almaya hak kazanmış, 20 eserin dışında 100 eserde sergilenmeye layık görülmüştür. "Tarım ve İnsan" temalı ulusal fotoğraf yarışmasının sergisini Biz Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak 9 yıldır il merkezinde sergilemekteyiz. Sergimizi 10'uncu yılında, ilk defa bir ilçemizde yapıyoruz. Dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen 61 eseri burada Biga'lı fotoğraf severlerle buluşturuyoruz. Eserlerimiz Bugün Biga ilçemizde ve 21-22-23 Haziran 2019 tarihlerinde Çanakkale Merkezde 17 Burda AVM de sergilenecektir. Tüm fotoğraf severleri, Sergimize bekleriz” Dedi.
Açılışın ardından Biga ilçesinde ve Çanakkale merkezde düzenlenen sergi çok sayıda fotoğraf sever tarafından gezilerek, beğeni topladı.
 
Adem Y. Bağ