Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ÇASİAD) gezi programları kapsamında, ÇASİAD Üyeleri Aileleriyle birlikte Babalar Günün'de dünyada eşine az rastlanır bir kahramanlık destanının yazıldığı, Milli Mücadele ruhunun alevlendiği Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını ziyaret ettiler.
ÇASİAD Üyeleri rehberler eşliğinde Seyit Onbaşı, Alçıtepe Köyü Sahra Hastane Müzesi, Şehitler Abidesi, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Conkbayırı Siperleri gibi Çanakkale Savaşlarının geçtiği bölgeleri gezdiler.

ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, bu kaçıncı gelişimiz bilemiyorum ama her gelişimde çok duygulanıyorum. Çünkü burada ayrı bir atmosfer var. Tabi ki bunun nedenini hepimiz biliyoruz. Bu topraklar tamamen şehit kanıyla sulanmış topraklar. Bu toprağın altında binlerce şehidimiz var. Onlar vatanını vermediler, canlarını verdiler. Bunun için onlara ne kadar minnet duysak, dua etsek azdır dedi. Başkan Başaran ÇASİAD olarak Babalar Günü vesilesiyle, bir araya gelmenin mutlululuğunu yaşadığını belirtti. Toplumu oluşturan ailenin oluşmasında en önemli görev babalara düşmektedir. Aile toplumun çekirdeği olduğu kadar kültürümüzün, değerlerimizin, geleneklerimizin, örflerimizin geleceğe aktarılmasının da güvencesidir. Ailenin temel direği olarak görülen babalar, aile değerlerimizin korunmasında, adalet, paylaşma, sorumluluk, sevgi, saygı, otorite gibi hayati değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasında belirleyici bir rol üstlenmektedir. Ailesi için her türlü fedakarlığı üstlenen babalar, çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak için özveriyle çaba harcamaktadırlar. Bu bakımdan, babaların sadece bu özel günde değil, her zaman gönüllerinin hoş tutulması, babalarımıza karşı sevgi saygı ve vefa duygusunun bir gereğidir. Annelerimiz gibi babalarımızın da hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen babalarımıza sevgimizi bir gün değil her gün göstermeliyiz. Bu vesileyle tüm babalarımızın ve baba adaylarının bu özel gününü kutluyorum, dedi.
Babalar Günün'de bir araya gelen ÇASİAD Üyelerinin doya doya bir pazar keyfi yaşadıkları gezi Kum Otel'de yenilen yemeğin ardından son buldu.
 
Haber Merkezi