Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ‘nin 2018-2019 Eğitim Öğretim dönemi mezuniyet töreni  gerçekleştirildi.  4 yıllık zorlu bir dönemi geride bırakan ve hayatlarının dönüm noktalarından birini yaşayan öğrenciler gerçekleştirilen törenle, yeni hayatlarına yelken açmak üzere veda ettiler. Ağaköy Prof. Dr. Ramazan Aydın yerleşkesinde gerçekleşen Mezuniyet töreninde aileler de öğrencileri yalnız bırakmadı. 

Duygu dolu anların yaşandığı törene Biga İlçe  Kaymakamı Mustafa Can, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan , Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi    Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Biga Uygulamalı Bilim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazan Yelkikalan , sivil toplum başkanları ,daire amirleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan Törenin açılış konuşmasını  Fakülte Birincisi Yaprak Deniz gerçekleştirdi. Duygusal bir konuşma gerçekleştiren ve Biga’dan ayrılacakları için hüzünlü olduklarını belirterek “Oldukça zor geçen 4 yılı acısıyla tatlısıyla yaşayarak sonun gelmiş bulunmaktayız. Bugün burada hepimiz, ortak sevincimizi paylaşmak için bulunuyoruz. Bu yoğun duygular karşısında  gururlu bir o kadar da hüzünlü okuluma veda ediyorum.  Ömürüm boyunca gurur duyacağım bir ailenin evladıyım.  Okul derecem kadar benim için özel olan bu günde  beni yalnız bırakmayan ve sevincimi paylaşan insanlara sahip olmam en büyük başarımdır.  Ben ve arkadaşlarım farklı okullardan, farklı hayallerle Üniversitemize geldik.  Bu hayallerimiz gerçekleştirmek adına adımlar attık.  Hedeflerimizi gerçekleştirmek için bir takım yollardan geçtik. Bunu yaparken de pes etmedik,  yılmadık, usanmadık ve çalışmaya devam ettik. Üniversitedeki yıllarımız kolay geçmedi.  Zor sınavlar, stresli sunumlar ve uzun geceler yaşadık.  Bu zor samanlarımızda bizlerin yanında olan Anne ve Babalarımızın yanı sıra verdikleri akademik bilgilerle bizleri yetiştiren saygıdeğer hocalarıma teşekkür ediyorum.  Biga’ya isteyerek de istemeyerek de gelseniz üzülerek ayrılırsınız.  Akademisyen olma hayali ile çıktığım bu yolda hedefe ulaşmak için çalışacağıma söz veriyorum” dedi. 

“Çileli Yılların Meyvelerini Toplama Vakti Geldi”
Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi    Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Bacak ise gerçekleştirdiği konuşmasında “4 yıl önce devraldığımız emaneti sahiplerine iade etme vakti geldi.  Şundan emin olabilirsiniz ki,  emanetinize iyi bakmak, onları söz verdiğimiz bilgi donanımı ile yetiştirebilmek için elimizden geleni yaptık. 4 yıl boyunca evlatlarınız sizin ve onların hedeflerine  uygun şekilde yetiştirirken, siz de nice fedakarlıklara katlandınız. Hem çocuklarınızı hem de bizi, bugüne kadar hep desteklediniz.  Katlanan bu sıkıntıların ve  çekilen bu çilelerin meyvelerini  toplama vakti geldi” diyerek konuşmasının sonunda da öğrencilere yeni  hayatlarında başarılar diledi. 

 “Topluma Yön Verecek Her Türlü Donanıma Sahipsiniz”
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise Öğrencilere seslenerek topluma yön vermek için her türlü donanıma sahip olduklarını söyledi. Murat “Bugün çok güzel bir fakültenin değerli bölümlerinden mezun oldunuz.  Kıymetini iyi bilin.  Bugün sizin en gü Bugün sizin en güzel gününüz ve hyatınızdaki dönüm noktalarından birini yaşıyorsunuz. Uzun yıllar uğraşlar verdiniz. Büyük sıkıntılar çektiniz ve artık meyvelerini alacaksınız.  Sizleri anne ve babalarınız bize emanet etti. Hocalarımız da sizleri en iyi şekilde yetiştirdiler. Sizler de bu yüce Türk Milletine ve hatta insanlığa hizmet etmek için sahaya ineceksiniz.  Faka sizi daha yoğun çalışmaların beklediğini asla unutmayın.  Günümüzde hayat boyu öğrenme çok önemlidir. Bir dakika içinde bile değişiklikler yaşanıyor. Bu değişimlere ayak uydurmanız ve topluma yön vermeniz için  bir altyapıya sahipsiniz. Bunun bilincinde olun ve bundan sonra daha fazla çalışmanız gerektiğini de asla unutmayın” dedi.

Şerife Erdem