Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti, geçtiğimiz ay yapılan kongre ile yeni yönetimini belirlemişti. Yeni yönetim gerçekleştirdikleri kurum ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret ettiler. Ziyarette, Yerel Basının sorunlarına değinen ve Başkan Ülgür Gökhan’ın geçtiğimiz günlerde Milletvekillerine ilanlar ile ilgili gönderilen destek mektuplarını hatırlatması üzerine  Hafize Akıncı,  Yerel Basının can suyunu oluşturan İcra İlanlarının kaldırılmaması gerektiğini, kaldırılması halinde Yerel basının yok olacağını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Genel Kurulun ardından ilk toplantısında Yeni yönetimini belirleyen Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncıİ Kurum ziyaretleri gerçekleştiriyor. Bu kapsamda  ÇGC Başkanı Hafize Akıncı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ogün İnal, Kerem İriç ve Burak Akay ile beraber Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret ettiler.  Ziyarette yeni yönetimini tanıtan ÇGC  Başkanı Hafize Akıncı yaptığı açıklamada “Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti olarak yeni yönetimimizde ufak bir değişiklik yaparak yeniden görev aldık.  Cemiyet olarak daha güzel şeyler yapmak adına bazı projelerimiz var. Onları gerçekleştireceğiz. Sizin da yakından takip ettiğiniz Gazeteciler Cemiyeti’nin faaliyetleri aralıksız devam edecek” dedi.

“İcra İlanlarının Yok Olması, Yerel Basının Yok Olması Demek”
Başkan Ülgür Gökhan’ın ziyarette, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı’ya geçtiğimiz günlerde Milletvekillerine ilanlar ile ilgili gönderilen destek mektuplarını hatırlatması üzerine  “Yerel basında yaşanan ilan sıkıntılarına değindi. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti olarak üyeliğimiz de var. Aynı zamanda Marmara Federasyon Genel Sekreteriyim aynı zamanda Bütün konfederasyon başkanları Yani 93 tane Gazete sahibi kendi illerindeki Milletvekillerine aynı mektubu yolladı.  İnşallah desteklerini bekliyoruz. Yani İcra İlanlarının yok olması demek, Yerel Basının tamamen bitmesi demek.  Böyle bir şeyin olmaması için Milletvekillerinin desteklerini bekliyoruz. Çünkü İcra ilanları, ilanların %50’sini kapsıyor. %%0’nin yok olduğunu düşünecek olursak Yerel Basın ayakta duramaz.  Dijital Basın çağımızda önemli ama Yazılı Basın tamamen yok olmamalı” dedi.

“Her Yerden İmamoğlu Çıkıyor”
Başkan Hafize Akıncının konuşmasının ardından Gazetecilerin İstanbul izlenimlerini sorması üzerine bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İstanbul’da herkesin Ekrem İmamoğlu’nu desteklediğini belirterek “Çalışmalarımız esnasında Gazi Osmanpaşa’da ilginç bir izlenim almıştım.  Gaziosmanpaşa’da herkes İmamoğlu’nu destekliyor.  Gaziosmanpaşa’da Pazar Yerini gezerken vatandaşla sohbet ettik ve kendimizi tanıtırken ‘O Hoş geldiniz’ dediler.  Diğer esnaflar da doyunca Pazar bir anda miting alanına döndü.  Bir yandan kadınlar öbür yandan gençler ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ sloganı atmaya başladılar.   Dükkanlara iş yerlerine girdiğimiz her kes İmamoğlu’nu destekliyor. Girdiğimiz her dükkanda ‘Merak etmeyin bu sefer İmamoğlu Kazanacak’ diyorlardı. Bir yerde çok ilginç bir şey oldu. İki genç yan yana duruyordu.  Biz de önceden broşür dağıtmıştık ve gençlere fikirlerini sordum. Gençlerden biri beni tanımadığı için dedi ki ‘Amca ben AKP Üyesiyim ama bu seçim Ekrem İmamoğlu’na vereceğim. Çünkü hakkını yediler ve bize verilen sözlerini tutmadılar’ dedi. Pazar ve esnafların yanı sıra spor kulüpleri, derneklere gittik. Her yerden İmamoğlu Çıkıyor” dedi.

“Sonuçta Amacına Ulaştı”
Geçtiğimiz hafta yayınlanan Troya Festival Afişleri ile ilgili  yapılan yorumların sorulması üzerine bir haftadır Çanakkale’nin gündeminde olan  Troya Festivali Afişinin amacına ulaştığını belirten Başkan Ülgür Gökhan “Öncelikle bu bir Festival Afişi. İçinde ironi de olması lazım. Yani bizim klasik afişlerimiz var. Yıllardan beri atımız var, kuşumuz var bir de zeytin dalımız var.  Biz bu kompozisyonlar üzerinden hep düzenliyoruz. Mesela geçen seneki afiş de güzeldi.  Savaş miğferi ters döndürülmüş ve oradan barış kuşları çıkıyordu.  Ben de sadece afişi beğenip ya da beğenmem noktasında olabilirim. Afişi  eleştirmeye hakkım yok. Çünkü bu bir eser sonuçta  bir tasarımcının fikir hakkı var burada biz ona bir şey diyemeyiz. İkincisi, bunu ben seçmedim. Heyet var ve bu heyet de herhangi bir heyet değil.  Bana geldi dediler ki ‘Biz bunu oy birliği ile seçtik’  dediler. Değişik bir açıdan cesaretle bir tasarım yapmış dediler. Kuş var, at da var fakat orada biraz ironi var. Atta bir hile var ya, at da bizim atımız değil aslında. Konumuz at da, at bizim değil. At bize yabancı, bizi kandıramaz. Cilve yapıp Troya’nın içine giriyor ve Troya’yı öyle alıyor.  Ben öyle algıladım ve bu kendi yorumum.  Bu çizim amacına ulaştı çünkü Sözcü Gazetesinin Arka sayfasında yerini aldı, sosyal medyada yerini aldı, yerel gazetelerde yerel ya da eleştiri olarak yerini aldı” Dedi. 
 
Cuma Deren