-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi nedeniyle, Megakent’ te gerçekleşen Çanakkaleliler buluşmasını, sosyal medyadan paylaşan ‘İstanbul Çanakkaleliler Derneği’, geceyi özetleyen şu ifadeyle güne damga vurdu; 
“Herşeyinle daha çok güzelsin Çanakkalem…”
-Hafta sonu İstanbul’a Çanakkale Ruhu’nu taşıyan ve Çanakkale Ruhu yüklü, İstanbul’ un Çanakkaleli yaşayanlarıyla bir araya gelen Şehitler coğrafyasının siyasetçileri, Kutlu Kent İstanbul’ da,  Kurtuluşun ve Cumhuriyetin Mimarı Çanakkale Ruhu’nu adeta şahlandırdı.
TÜRKİYE KİTAP OLSA;
‘ÖN SÖZÜ ÇANAKKALE OLUR…’
AK Parti Kurmayı Av. Turan’ ın, İstanbul’ un Çanakkaleli seçmenlerine bir hatırlatması oldu.
Turan; ”Türkiye’mizin her karışı kıymetlidir fakat Çanakkale bam başka. Türkiye’miz bir kitap olsa ön sözü Çanakkale olur. Çanakkaleli olmaktan, Çanakkale vekili olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.
------------------------------------
SİYASET’ TE, ÇANAKKALE FARKI…
-------------------------------
Türkiye Siyaset Kamuoyunun odaklandığı, 23 Haziran İstanbul büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yönelik en dikkat çeken propaganda etkinliğine, Çanakkaleliler imza attı.
İstanbul’ da kurulu, Çanakkaleliler Dernekleri’nin mensubu yüzlerce Çanakkaleli, Çanakkale’nin siyasetçilerini konuk etti.
Buluşmada, hemşehriler hasret giderdi, İstanbul’u ve siyaseti konuştu.    
“İstanbul’a verilen sözler tutuldu. Ne dediyse yapıldı. Seçim sloganımız yaşanılanın özeti; ‘Yine Biz Yaparız’ “ diyerek, 7 tepeli Şehirde yaşayan Çanakkaleli seçmene seslenen siyasetçiler, Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım’ a destek istedi.
İstanbul’ da kurulu,  Çanakkaleliler Dernekleri’ nin düzenlediği buluşmada, AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Bülent Turan,  MHP Genel Başkan Yardımcısı  Deniz Depboylu, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan yardımcısı ve Çanakkale milletvekili Jülide İskenderoğlu, MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz yanı sıra, AK Parti İstanbul İl yönetiminden Engin Telli,  MHP Çanakkale il Başkanı Hakan Pınar Ak Parti Çanakkale il Başkanı Av. Gültekin Yıldız ile  AK Parti ve MHP’ li Çanakkale’ nin ilçe ve belde  Belediye Başkanları, Cumhur ittifakının tarafı AK Parti ve MHP’ li İlçe Başkanları yer aldı.
İstanbul’da Çanakkaleliler rüzgarı estiren,  Çanakkale Biga İlyasaslan Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Arslan ile dernek üyeleri,  Esenler Bigalılar Derneği Başkanı Ethem Barbak ve üyeler gibi, Çanakkaleliler buluşmasında yer alan Zeytinburnu Bigalılar Derneği Başkanı İsmail Çetin ve  dernek üyeleri , Söğütlüçeşme Bigalılar Derneği Başkanı Cengiz Kırcı ve dernek üyeleri, Sarısuvat ve Yenimahalle’ de yaşayan birçok Çanakkaleli, buluşmada adeta Memleket hasreti giderdi.  
Ezgileri ile geceye renk Katan Recep Ergül, Çanakkale Ruhu yüklü Çanakkalelileri coşturdu.
‘Seçim bahane, buluşma şahane” yorumlarını da alan Çanakkaleliler buluşmasını, Derneklerinin sosyal medya hesaplarından paylaşan Çanakkaleliler; “Çanakkale Ruhu İstanbul’da muhteşemdi...” ifadesiyle özetledi.
Başakşehir’ de gerçekleşen etkinlikten, geceye ait fotoğraflar paylaşarak söz eden, tek bir cümle ile de İstanbul seçmeni hemşehrilerine seslenen Çanakkaleli siyasetçiler; ”İstanbul’a sahip çık”  çağrısı yaptı.
CUMHUR’UN KURMAYLARI, ÇANAKKALELİ SEÇMENLE
23 Haziranda yenilenecek İstanbul seçimlerinin çalışmaları kapsamında İstanbul’da gerçekleşen ve Çanakkaleli seçmenlerin bulunduğu buluşmada,  AK Parti Kurmayı Av. Bülent Turan gündeme ilişkin sıcak başlıklara değindi.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Turan, İstanbul’da yaşayan Çanakkalelilere, İstanbul Başakşehir M. Emin Saraç Kültür Merkezi’nde seslendi.
AK Parti İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız, MHP İl Başkanı Hakan Pınar ve çok sayıda partilinin katıldığı programda konuşan AK Parti kurmayı Av. Turan;
”Türkiye’mizin her karışı kıymetlidir fakat Çanakkale bam başka. Türkiye’miz bir kitap olsa ön sözü Çanakkale olur. Çanakkaleli olmaktan, Çanakkale vekili olmaktan gurur duyuyoruz” dedi ve ekledi
” Mecliste bir çok kanunu Cumhur ittifakı partileri ile beraber yoluna koyuyoruz. Askerlik yasası bunlardan bir tanesi. Geçen hafta görüşmelerine başladık. Önemli bir konu olduğu için tüm partilerle görüşelim bakanımız brifing versin onların tekliflerini alsın ortaya çıkan tabloyu beraber değerlendirelim istedik. Örneğin, Cumhurbaşkanımıza verilen askerlik süresi arttırma, azaltma yetkisi kaldırılsın gibi teklifler var. Tamam kaldıralım kardeşim, derdimiz üzüm yemek. Dediler ki bedelli askerlikle ilgili bedeli belirleme yetkisi Cumhurbaşkanında olmasın, tamam olmasın kardeşim. Ayrıca,  dedik ki bakayadan ceza alan insanlar var, askere gitmişlerse bu cezaları silinsin. Eyvallah. Bu ve  buna benzer tüm konuları revize edip bu hafta bu teklifi yasalaştırmak istiyoruz. inşallah Salı günü başlayacağız görüşmeye. 84 madde uyum içerisinde çok uzamadan geçer. Ardından yargı paketimiz olacak. Bir çok alanda af çok soruldu. Af herkesin ortak kanaatin oluşması gerekiyor. başta MHP’nin talepleri var bizim taleplerimiz var. Tüm talepler baş tacı ama mağdurun hakkını kollayarak, toplumun genel kanaatini kollayarak bir karar vermek durumundayız. ceza infaz yasasındaki değişiklik bu talepleri karşılayabilir mi diye düşünüp adım atmak için bakanlığımız vekillerimiz çalışıyorlar. Bunu da inşallah yasalaştıracağız” 
Gündemin Sıcak başlıklarından S-400 için de söz eden Vekil turan; ” S-400 ile ilgili süreçte  arkadaş gerekçe odur budur ama S-400 ile ilgili karar verecek olan bu milletin kendisidir.
 Bizim başka taraftan Amerika başta olmak üzere başka ülkelerden izin alma mecburiyetimiz yok. kaldıki bu S-400’ler bir saldırı değil savunma mekanizması en genişmiş mekanizmalar. Bizm hemen güneyimizde büyük bir savaş var tekbir almak zorundayız Kıbrıs’ın etrafında tüm Avrupa devletlerin donanması var bir gerginlik var tekbir almak durumundayız tekbir alırken de o kararı ancak Türkiye kendisi verir”  dedi.

Cuma Deren