İstanbul Avrupa Yakası’nda yer alan Beylikdüzü, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, 314 bin 670 nüfusa sahiptir. Son yıllarda hızlı gelişimi ile adından söz ettiren Beylikdüzü, İstanbul’un yaşanacak ilçeleri arasında yer alıyor. Kolay ulaşım avantajı, her bütçeye uygun konut imkânı gibi ve sakin bir yaşam avantajlarıyla dikkat çeken Beylikdüzü hem satılık ve hem de kiralık daire arayanların yakından takip ettiği ilçelerden. Şehrin en çok konut satışı yapılan ilçelerinden Beylikdüzü, düzenli yapılaşmasıyla ve yeşil alanlarıyla pek çok bölgeden ayrılıyor.

Beylikdüzü emlak piyasası
Emlak sektörünün dikkat çeken ilçesi Beylikdüzü’nde yeni projeler artış gösteriyor. Bölgede Adnan Kahveci, Barış, Yakuplu, Kavaklı, Marmara, Cumhuriyet, Büyükşehir, Gürpınar, Dereağzı ve Sahil olmak üzere toplam 10 mahalle bulunuyor.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, ilçenin en kalabalık mahallesi Adnan Kahveci, en az nüfuslu mahallesi ise Sahil oldu. Peki, Beylikdüzü’nde yaşamın avantajları neler? Beylikdüzü kiralık daire fiyatları ne kadar?  İşte Beylikdüzü’nde kiralık daire arayanlar için önemli bilgiler…

Beylikdüzü’nde yaşamın avantajları neler?
İstanbul’un hemen hemen her yerinden otobüs, metrobüs veya minibüs ile bölgeye kolayca ulaşım sağlanıyor. İstanbul’un prim değeri yükselen ilçesi Beylikdüzü havalimanına ise sadece21 km uzaklıkta yer alıyor. Kiralayacağınız dairenin bulunduğu lokasyonda ulaşım imkânlarının fazla olması yaşamanızın kolaylaşmasına olanak tanır. Ayrıca şehrin gürültüsünden ve kalabalığından sıkıldıysanız, yeşilin ağırlıkta olduğu Beylikdüzü’nde sakin ve huzurlu vakit geçirebilirsiniz. Diğer taraftan sitelerin çoğunlukta olduğu ilçede, lüks villaların yanı sıra nitelikli sosyal donatıları olan uygun fiyatlı evlerde yer alıyor. Tüm gelir gruplarına hitap eden ilçede siz de bütçenize uygun kiralık daire bulabilirsiniz.

Beylikdüzü kiralık daire fiyatları 803 TL’den başlıyor!
Beylikdüzü’nde hemen hemen her bütçeye uygun konut bulmak mümkün. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Eylül ayı verilerine göre, Beylikdüzü kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için 803 TL ile 1.338 TL arasında değişiyor. Kiralık dairenin ortalama fiyatı da 1.070 TL olarak gösteriliyor. İlçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi bir başka deyişle amortisman süresi 18 yıl olarak hesaplanıyor. Kiralık daire fiyatlarının yanı sıra bölgenin hastane, alışveriş merkezi ve sosyal alanlara yakınlığına dikkat etmelisiniz. Ayrıca ilçede yaşayanların sosyo-ekonomik durumunu yakından incelemelisiniz. Bölge güvenli mi, değil mi? Ev rutubetli mi? Elektrik ya da su borcu var mı? Ev güneş alıyor mu? Isı yalıtım sistemi nasıl?  Bütün soruların cevabını ev sahibinden öğrenebilirsiniz.  Ev kiralamak önemli finansal kararlar arasında yer alıyor. Sık sık ev değiştirmek sizi maddi açıdan yorabilir. Dolayısıyla tüm ayrıntıları göz önünde bulundurarak kararınızı vermelisiniz.