Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, 2018 - 2019 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesiyle başlayacak olan, çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve gençlerin  sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan İl Spor Merkezleri, 29 Haziran’da kapılarını gençlere açıyor.
Türkiye’nin 81 ilindeki İl Spor Merkezlerinde 05 – 18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin yararlanabileceği eğitimler,  yaklaşık 20 branşta düzenlenecek.  Atletizm, Basketbol, Voleybol, Boks, Jimnastik, Yüzme, Teniz, Taekwondo, Hentbol, Judo, Masa Tenisi, Güreş, Kadınlar Futbol, Yelken, Sualtı Hokeyi, Sualtı Rugbysi, Serbest Dalışı gibi önemli branşlarda Gençlik Merkezlerinde kurslar verilecek. Gerçekleştirilecek kurslarda gençler hem eğitilecek hem de spora yönlendirilecek.
Engellilerde Kurslardan Yararlanabilecek
Yaşamın her alanında var olmaya çaba gösteren ve kendi branşlarında başarılı olmak için hayata tutunan Engelli vatandaşlar da unutulamadı. Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılacak Gençlik Merkezlerinden Engelli vatandaşlar da yararlanabilecek. Vatandaşlar Engelli Futbol, Özel Sporcular Basketbol, Tekerlekli Sandalye Basketbol, Bedensel Engelliler Yüzme, Bedensel Engelliler Masa Tenisi branşlarında hem kurs hem de eğitim alabilecekler.