Turgut Reis Ortaokulu öğrencileri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mücahit Yıldız rehberliğinde okul bünyesinde kurdukları ‘Erdemliler Topluluğu’ ile çevredekilere adeta iyilik aşılıyor. Okuldaki öğrencilerden İyilik Kurusu ile toplanan bağışlarla alınan gıdalar ihtiyaç sahiplerine veriliyor
Eğitimlerinin yanı sıra, sosyal yardımlaşmaları da gerçekleştiren Turgut Reis Ortaokulu öğrencileri tarafından okulda kurulan  ‘Erdemliler Topluluğu’ iyilik kervanını sürdürüyor.  Turgut Reis Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mücahit Yıldız rehberliğinde faaliyetlerini sürdüren öğrenciler bir çok sıcak yüreğe dokunuyor.
Öğrenciler Kurdukları Erdemliler Topluluğu bünyesinde oluşturdukları İyilik Kutusu ile önce okul arkadaşlarından bağış alıyorlar. Bu bağışları yardımlaşma hareketine dönüştüren Erdemliler Topluluğu öğrencileri, topladıkları bağışlarla  önceden tespit ettikleri ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gideriyorlar. Bu kapsamda öğrenciler geçtiğimiz ramazan ayında bir çok ihtiyaç sahibine, erzaklardan oluşturdukları ramazan kolisini verdiler.
Doğayı ve İnsanlarla aynı atmosferi paylaşan canlıları da unutmayan topluluk, okulun bahçesinde ötmeleri için de bir çok kuş yuvasını ağaca astılar. Öğrenciler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mücahit Yıldız rehberliğinde, yapılan bütün çalışmaların yer aldığı, öğrenciler tarafından bağışlanan yardımların nereye gittiğinin şeffaf bir şekilde   gösteren ‘Bugün Ne İyilik Yaptın?’ Panosu ile yapılan yardımların nereye gittiğini gösteriyorlar. Topluluğun üyeleri okulda her geçen gün artarken, öğrencilerin iyilik yarışı da çevredekilerden takdir topluyor.
 
Şerife Erdem