2018-2019 Eğitim Öğretim yılını tamamlayan   66 bin 700 öğrenci dün karne heyecanı yaşadı. Karnesini alan öğrenciler yaz döneminde   Üç ay boyunca tatilin tadını çıkaracak öğrencilerden Gazi Orta Okulu Öğrencilerinin karne heyecanına Vali Orhan Tavlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz eşlik etti.
Çanakkale merkezde 28 bin 114, Ayvacık’ta 3 bin 965, Bayramiç’te 3 bin 678, Biga’da 14 bin 324, Bozcaada’da 164 Çan’da 7 bin 530, Eceabat’ta 839, Ezine’de 3 bin 582, Gelibolu’da 5 bin 992, Gökçeada’da bin 268, Lâpseki’de 3 bin 344 ve Yenice’de 3 bin 669 öğrenci karnelerini aldı
Çanakkale genelinde dün 66 bin 700 öğrenci, dün,  eğitim-öğretim yılının sonuna ulaşarak karnelerini aldı.  Üç ay boyunca tatilin tadını çıkaracak öğrencilerden Gazi Orta Okulu Öğrencilerinin karne heyecanına Vali Orhan Tavlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz eşlik etti

“Tarihi Yerleri Ziyaret Edin”

Vali Tavlı Gazi Orta Okulu sekizinci sınıf öğrencilerine tek tek karnelerini dağıttı.  Bütün öğrencileri tebrik eden Vali Orhan Tavlı bir ilköğretim sınıfını da ziyaret etti.  Minik öğrencilerin de karne heyecanına ortak olan Vali Tavlı, öğrencilere yaz tatilinde Troya Müzesi’ni, antik kenti ve Çanakkale Şehitliğini gezmelerini tavsiye etti.
  İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz karne töreninden sonra bir açıklama yaparak, “Çanakkale’de bugün 66 bin 700 öğrencimiz eğitim-öğretim yılının sonuna ulaştı. Karnelerini dağıttık. Kendilerine şimdiden iyi tatiller diliyoruz. Tatil dönemi her ne kadar tatil olarak anlaşılsa da öğrencilerimizin hem sosyal hem kişisel gelişimlerine katkı sunulacağını umduğumuz bir tatil geçirmelerini istiyoruz. Bununla ilgili bakanlığımızın kendilerine tavsiyelerini ilettik. Öğrencilerimizin bir yandan tatil yaparken, bir yandan da kendilerini geliştirecekleri faaliyetler içerisinde olmalarını istiyoruz. Biz bu eğitim-öğretim yılında güzel bir zaman dilimi geçirdik. Gayet mutlu bir şekilde eğitim- öğretim yılımızı tamamladık” dedi.

 Adem Y. Bağ