Çanakkale Ak Parti Milletvekili ve Grup Başkan vekili Bülent Turan Babalar Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, ''Yaşamımızın her anında varlıklarıyla bizlere güç veren babalarımız, annelerimizle birlikte en değerli varlıklarımız olarak güçlü bir aile yapısının temelini oluşturur.
Karşılıksız sevgiyi, şefkati, emeği ve fedakarlığı gördüğümüz anne ve babalarımız; gelecek nesillerin yetiştirilmesinde, şuurlu, kültürlü, milli ve manevi değerlerine sahip, sağlıklı bir toplum yapısının oluşturulmasında ve toplumun temeli olan aile kurumumuzun yaşatılmasında başrol üstlenirler. Onların her zaman gönüllerini hoş tutmak,  onlara karşı sevgi, saygı ve hizmette kusur etmemek önceliğimiz olmalıdır.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Makbul olduğunda şüphe bulunmayan üç dua vardır: Mazlumun duası, misafirin duası, babanın çocuğuna duası.” diyerek çocukların babasının rızasını ve gönlünü kazanmalarının önemini ifade etmiştir.Başta vatanımız için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin babaları olmak üzere, daha güzel yarınlarımız için büyük fedakarlıklarda bulunan tüm babaların bu anlamlı gününü şimdiden kutluyor; babasını kaybetmiş herkese sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.'' dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi